Özönvízszerű eső zúdult Pest megyére

2014.05.02. 18:31
Taksonyban jégeső volt, pincéket öntött el a víz. Szombatra is zivatarokat várnak, a meteorológiai szolgálat két megyére másodfokú riasztást adott ki.

Özönvízszerű eső volt Pest megye több területén, elsősorban a déli járásokban péntek délután – tájékoztatta az MTI-t a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. 

Csámpai Attila elmondta: főleg Szigetszentmiklósról érkeztek bejelentések, hogy pincéket öntött el a víz, de egy elakadt autót is ki kellett szabadítaniuk a tűzoltóknak a településen.

-idokep20140502154554238441573.jpg-2014-05-02-15-47-36
Fotó: digitibi /

Taksonyból jégesőt jelentettek a katasztrófavédelemnek. Egy családi házban harminc centiméter magasan állt a víz az esőzés miatt, a tűzoltóknak szivattyúval kellett eltávolítaniuk a vizet a házból.

Szombatra is esőt várnak

A meteorológiai szolgálat szombatra is esőt vár. Négy megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben szombaton 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat:

  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Somogy,
  • Tolna.

Az ország maradék részén elsőfokú riasztás lesz. Déltől késő estig alakulhatnak ki zivatarok és viharos széllökések, de jégeső is lehet. Szombat este ezután az ország déli részén tartós, intenzív esőt várnak.