Szombathelyi MSZP: Valódi a drogos videó

2014.05.05. 14:39

Valós a drogozós videó – mondta sajtótájékoztatóján Czeglédy Csaba, a szombathelyi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője, aki szerint az igazságügyi szakértő a felvételt valósnak találta, és azt nem is manipulálták.

A Nyugat.hu szerint Czeglédy elmondta: a felvétel egy a balatonfüredi kikötőben horgonyzó hajón készült. Kijelentette, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) többször kihallgatta a hajó kapitányát, aki azt is elmondta, kik vettek részt a Balatonon és az Adrián megrendezett partikon. Az adriai bulikat otthon vitorlásversenynek nevezték, de szerinte közben a társaság prostituáltak és drogok társaságában töltötte az idejét.

Lehet, hogy van hosszabb videó

A lap szerint Czeglédy elmondta: az egyik szombathelyi intézményvezető szállította Szombathelyről a prostituáltakat, akiknél a drog volt. Az intézményvezető vallomásában kijelentette, nem tudott arról, hogy azok a lányok prostituáltak voltak, és nem tudott a náluk lévő drogokról sem.

Czeglédy úgy tudja, létezik egy hosszabb videó is, ami neki nincs meg, de az NNI-nek valószínűleg igen, ám akiknek a birtokában bizonyítékok vannak, azok nagyon félnek. Kijelentette, továbbra is érvényes ígéretük, hogy ha valakinek bizonyítékai vannak az ügyben, azokért egymilliót fizetnek. De a bizonyítékokat akár a nyomozóhatóságnak is átadhatják, az ügy drogterjesztéssel kapcsolatos részleteivel kapcsolatban jobb is, ha így tesznek.

A szombathelyi drogbotrány tavaly szeptember végén robbant ki, amikor Czeglédy Csaba egy sajtótájékoztatón bejelentette, bizonyítékaik vannak arra, hogy az egyik fideszes városvezető rendszeresen kábítószert fogyaszt. Néhány nappal később aztán nyilvánosságra került egy videó, amin egy Lazáry Viktorhoz hasonlító férfi úgy tesz, mint aki éppen kokaint szippant fel.