Életet mentett egy hős rendőr

2014.05.07. 08:49

Negyven percen át tartott olyan testhelyzetben egy összetört autóba szorult nőt Czéder Attila törzszászlós, amelyben könnyebben tudott levegőt venni, és ezzel megmentette az életét, írja a Bama.hu.

A baleset április végén történt Kozármislenynél egy körforgalomban: egy autó és egy kisteherautó ütközött össze, és a kocsiban ülők - egy nő és egy kislány bennragadtak a járműben. A baleset helyszínére először a rendőrök értek oda, sem a mentők, sem a tűzoltók nem voltak még ott. Czéder Attila először az autó első ülésén síró és az ablakon dörömbölő kislányt mentette ki a roncsból.

"A másik ülésben egy fiatal nő volt, eszméletlenül. Lába beszorult a pedálok közé, az ülése eltört, felsőteste az anyósülés mögé hanyatlott. Azt az ajtót is feltéptem, s bemásztam mögé a hátsó ülésre. A nőnek volt pulzusa. Kiemeltem a kitekert testhelyzetéből, s hátulról fogva megtartottam, hogy könnyebben lélegezhessen. A kollégám közben elvágta a hölgy biztonsági övét, a közben megérkező mentők pedig nyakmerevítőt tettek rá. Megjöttek a tűzoltók is, adtak egy sisakot, hogy meg ne sérüljek, míg szétvágják a roncsot. Megérkezésünktől számítva negyven perc telhetett el, míg sikerült kiemelni és ellátni a sérültet" - emlékezett vissza hőstettére a törzszászlós.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport