Gaudi-Nagy: Pásztor örüljön, hogy ennyivel megúszta

2014.05.07. 08:51 Módosítva: 2014.05.07. 15:52

Gaudi-Nagy Tamás szerint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték.

Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni

– mondta Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja az M1 Ma reggel című

Morvai nem határolódik el harcostársától és legjobb barátjától

Morvai Krisztina nem ért egyet azzal, hogy kedden leköpték a Kossuth téren Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, a tüntetést szervező Gaudi-Nagy Tamástól azonban nem határolódik el, "miért határolódnék el harcostársamtól és legjobb barátomtól?" - mondta sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint.

Morvai a leköpést nagyon sajnálja, túlzónak tartja, de "nem a Tomi köpte le, hanem valaki a tömegből". Pásztor Istvánról szólva pedig úgy nyilatkozott: nem mondaná, hogy hazaáruló, de a Délvidéken járva azt tapasztalta, hogy az emberek nem elégedettek a VMSZ tevékenységével.

Arra reagálva, hogy Gaudi-Nagy Tamás úgy nyilatkozott: "Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni", úgy vélte: a politikus történelmi távlatba helyezte az ügyet és általánosságban beszélt.

műsorában szerdán annak kapcsán, hogy az általa felhergelt emberek kedden Budapesten, a Kossuth Lajos téren szidalmazták és leköpdösték a VMSZ elnökét. (Az m1 riportja itt nézhető meg.)

Gaudi-Nagy szerint Pásztor István hazaáruló, mert összeállt a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető szerb radikálisokkal, azokkal, akik kiüldözték a Délvidékről a magyarok döntő többségét. Pásztor azért is a délvidéki magyarság árulója, mert nem követeli a területi autonómiát.

Ezért ez a legkevesebb, amit kaphatott Pásztor István, és minden hazaáruló meg fogja kapni a jussát

– mondta Gaudi-Nagy Tamás.

A Jobbik pártigazgatója is hazaáruló

A Jobbik elhatárolódott a Gaudi-Nagy által szervezett tüntetésen történtektől; mint közleményükben írták, a leghatározottabban elítélik „azt a gyalázatos inzultust, amely ma az Országgyűlés alakuló ülésére vendégként érkező Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét érte. A történteket szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartjuk.”

Szerda délután a Jobbik újabb közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy kedden megszűnt Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselői mandátuma, ezzel a Jobbik és a nemzeti jogvédő útja elvált egymástól. Újfent elhatárolódtak az eseménytől, mint írják, ez nem a Jobbik stílusa, és a szervezésben semmilyen módon nem vettek részt.

Gaudi-Nagy Tamás nem tagja a Jobbiknak, munkásságáért kizárólag ő tartozik magyarázattal. A jövőben sok sikert kívánunk nemzeti jogvédő tevékenységéhez, melyet – reméljük – nem mások rovására, több körültekintéssel és nagyobb felelősséggel fog végezni

- olvasható a közleményben.

Az Index úgy tudja, hogy a Jobbiknak régóta nem felhőtlen a viszonya Gaudi-Nagy Tamással – már a választási kampány előtt is voltak nézeteltéréseik. Az után, hogy az előző parlamenti ciklus végén Gaudi-Nagy kihajított a parlament ablakán egy uniós zászlót, a „cicás-kutyás” kampányt folytató és éppen ezért kevésbé szélsőséges hangot megütő Jobbik vezetése elhatárolódott Gaudi-Nagytól. Tette ezt úgy, hogy korábban semmilyen problémája nem volt azzal, amikor Novák Előd egy nyilvános eseményen EU-s zászlót égetett.