Juhász szerint csak őt vizsgálja a rendőrség a Rogán-ügyben

2014.05.07. 10:44
Gyorsan reagáltak a hatóságok Rogán Antal V. kerületi polgármester helyettesének feljelentésére, Juhász Pétert, az Együtt-PM politikusát rágalmazás miatt máris behívták a bíróságra, miközben az általa kezdeményezett vagyonnyilatkozati ügyben még semmi sem történt.

Juhász Péter április 2-án jelentette fel Rogán Antalt, a Fidesz politikusát, mert hamisan töltötte ki vagyonnyilatkozatát, félrevezetve a választókat.

Mint ismert, a választás előtt derült ki, hogy Rogán Antalnak vagyonbevallásában szerepeltetettnél jóval nagyobb a lakása. Az ingatlanbotrány során került képbe Rogán V. kerületi helyettese, Puskás András is, aki főnöke szomszédjában lakik a Pasa Parkban. Puskásnak és feleségének – Rogánhoz hasonlóan – közel 240 négyzetméternyi ingatlana van, amelynek értéke Juhász szerint legalább 150-200 millió forint.

Juhász a Facebook-oldalára kitett bejegyzésében azt állítja, a rendőr-főkapitányság azóta nem lépett semmit a vagyonbevallás vizsgálatában, információt legalábbis nem adott róla.

Ezzel szemben Juhászt április közepén feljelentette Puskás András alpolgármester rágalmazás miatt, mert róla is elhangzott, hogy legálisan nem lehetne ekkora vagyona. Juhász szerint ebben az ügyben nagyon hatékony a hatóság, már be is hívták a bírósági meghallgatásra.

Puskás András felsorolja, hogy miket állítottam. Ahogy elnézem, egyetlen dologban tévedtem: felesége van, és nem élettársa – írta Juhász.