Molnár Zsolt fiatal volt, szkinhedek közé keveredett

2014.05.07. 19:36 Módosítva: 2014.05.07. 19:54

Soron kívüli, születéséig visszamenő, C-típusú nemzetbiztonsági ellenőrzést kér magával szemben a szocialista Molnár Zsolt, hogy bizonyítsa: sosem volt kapcsolata szélsőségesekkel, írja a Népszabadság.

A nemzetbiztonsági bizottság elnökévé választott Molnárról azt írta a Magyar Nemzet, hogy 1992. október 23-án a parlament előtt a Gönz Árpádot kifütyülő szkinhedekkel volt. Molnár azt elismerte, hogy ott volt a Kossuth téren, de cáfolta, hogy a szkinhedekkel együtt. Az MTV viszont kedden egy olyan 1992-es felvételt mutatott be, amin Molnár is látható, amint átvonul a többiekkel a köztévé Szabadság téri székháza elé. Itt együtt skandált a tévé vezetésének lemondását követelő tömeggel.

Molnár a Népszabadságnak azt mondta:

politikai meggyőződés nélküli végzős budai gimnazistaként, két gyerekkori barátjával, kíváncsiságból ment ki a Kossuth térre, majd belekerült az utca forgatagába.

Állítása szerint azt, hogy a Szabadság téren is ott volt, azért hallgatta el, mert az újságírók csak a parlament előtti eseményekről kérdezték, és arról érdeklődtek, volt-e köze szélsőjobboldali szervezetekhez. Mint mondta: huszonkét év telt el, nem emlékszik pontosan, hogy mit csinált a Kossuth téri megmozdulás után, arra sem, hogyan keveredett haza.

Molnár azt állítja: a Szabadság téri demonstrációról vágott képsorokat mutattak be. Ő nem a bomberdzsekis szkinhedekkel ment át a tévészékházhoz, és az is látszik, hogy nem bőrfejűek, hanem idős emberek között áll és skandál.

Nem volt kődobálás, gyújtogatás, nem volt forgatókönyv, csak spontán hőzöngés volt

 – mondta lapnak.

Molnár úgy látja: az, hogy 18 évesen mit kiabált egy tüntetésen, ma már „nem téma". A politika iránt érdeklődő, de kialakult világnézet nélküli tizennyolc évesként jó és újszerű dolognak tartotta, hogy lehet tüntetni, politikai meggyőződés azonban nem volt a részvétele mögött, állítja.

Molnár szerint bizottsági elnöki megbízatásával összefüggésben az adna okot kifogásra, ha köze lett volna bármilyen szélsőséges mozgalomhoz. Molnár állítása szerint azonban nem ismert szkinhedeket, és nem is tartozott soha közéjük.