Sneider Tamás nyilvánosságra hozza a róla szóló levéltári iratokat

2014.05.12. 14:56

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke kikéri az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától a rá vonatkozó iratokat, és azokat hiánytalanul a nyilvánosság elé kívánja tárni.

A politikus hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az „úgynevezett rendszerváltás” előtti éveket diákként élte meg, ettől függetlenül a „már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben” meggyőződése szerint jelentések és hatósági iratok születtek róla. Hozzátette: középiskolás korában egyszer egy politikai tiszt is kihallgatta.

Sneider Tamás álláspontja szerint az embereknek joguk van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a „párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot”.

„Ezekben a napokban, mikor a közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos, egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek” – jegyezte meg, hozzátéve: kiemelt közszereplőként közéleti tevékenységét a nyilvánosság előtt, tabuk nélkül végzi, a múltjában nincs semmiféle titkolnivalója.