Elítélték a Bazilikánál meztelenül futkározó férfit

2014.05.16. 12:12

Egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki április végén meztelenül futkorászott a Bazilikánál, majd pedig cserépdarabokkal sérüléseket okozott magának egy kávézó teraszán, írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint a férfi április 27-én súlyosan ittas állapotban került a Szent István térre és annak környékére. Az egyik kávézó teraszán összetört egy cseréphamutálat, aztán annak a darabjaival vágta meg magát. A teraszon ülő vendégekben olyan pánikot váltott ki, hogy azok mindent hátrahagyva bemenekültek a kávézó zárt részébe.

A férfit a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt találták bűnösnek, az ítélet jogerős.

A férfi hosszasan rohangált az éttermek és járókelők közt, egy olvasónk által készített videó szerint a fenekében is turkált, amíg el nem vitték a rendőrök.

A rendőrség szerint azért volt nehéz intézkedni ellene, mert jelentős erőkifejtéssel ellenállt, önkívületi állapotban volt. A rendőrök nem tartóztatták le, átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.