Kiderült, mi volt a gond a répás zsömlével

2014.05.16. 13:48

Az ország idegeit egy dunakeszi répás zsömle borzolja tegnap óta. Ma megoldódott a rejtély, ráadásul fejek hullottak a mulasztás miatt. Mit mondana most Hofi?

image

Dunakeszi polgármestere saját Facebook-oldalán osztotta meg azt a jegyzőkönyvet, ami az ügy kivizsgálása után született. Ebből négy nagyon fontos dolgot tudtunk meg:

  • A szelet répa nem tévedés, csak annak a vajkrémben kellett volna lennie reszelt formában
  • Az, hogy egyben volt a répa, segítség volt azoknak, akik esetleg nem szeretik a répát, hiszen nehéz a répareszeléket kiválogatni a vajkrémből
  • A szendvicsből hiányzott a pritaminpaprika
  • Személyre szóló felelősségre vonás történt

A jegyzőkönyv fontosabb részlete így szól:

„A szolgáltató elismeri, hogy a képen feltüntetett zöldségkrémes szendvics nem felel meg az elvárásoknak. Az említett szendvics helyes elkészítési módja, amit minden más városi konyha betartott, az, hogy a sárgarépa reszelt állapotba kerül a vajkrémbe bekeverésre. Az egyik tálalókonyhában dolgozó alkalmazottunk azért, hogy amelyik gyerek nem szereti a répát, anélkül el tudja fogyasztani a vajkrémes zsemlét, felkarikázott formába tette bele a sárgarépát a szendvicsbe, valamint kifelejtette az anyagkiszabatban szereplő pritamin paprikát, amit a zsemlének tartalmazni kellett volna.

A továbbiakban biztosítékot vállalunk, hogy a tálalókonyha teljes személyzete az előírásoknak megfelelően fogja elkészíteni az ételeket. A mulasztás elkövetéséért, személyre szóló felelősségre vonás történt."

10320574 658072354264657 9059051426268044401 n