Vetődő Bajnai, teleportáló szoci nyugdíjas, Gyurcsány-retró – szavazzon a legjobbra!

2014.05.16. 13:10 Módosítva: 2014.05.16. 13:49
A május 25-i EP-választáson először és jó ideig utoljára indul egymás ellen a baloldal három pártja, az MSZP, az Együtt-PM és a DK. Hogy melyikük programjában mi van, unalmas és teljesen érdektelen – sokkal izgalmasabb, hogy mit tudnak magukról fél percbe sűrítve elmondani. Egy héttel vagyunk a választás előtt, végre megjöttek a kampányvideók!

Demokratikus Koalíció

Nyolc év telt el azóta, hogy Gyurcsány Ferenc elkészítette híres kocsiban szónokoló videóját. Nyolc év hosszú idő, ezalatt Gyurcsány például nem csak eléggé megőszült, de olyan sok szavazót veszített, hogy már saját alelnökét, Molnár Csabát is győzködnie kell a hátsó ülésen. Ez Gyurcsány pályafutásának legolcsóbb videója, amit saját autójában ülve forgattak le, úgyhogy a jobbikos parkolóőrök már tudják, mi a teendő, ha összefutnak az MBR-641-es rendszámú Skodával. Ez egyébként a magyar demokrácia történetének első kampányfilm-rímékje!

Gyurcsány Ferenc - Európa jobban teljesít

Együtt-PM

Bajnai Gordon két helyzetben nagyon autentikus: öltönyös menedzserként és focikapusként.  Egy félperces videóba azonban csak az egyik fér bele, úgyhogy az Együtt-PM inkább kombinálta a kettőt. Sajnos az a rész kimaradt, amikor a volt miniszterelnök felkenődik a padlóra és szétszakad a zakója, de talán majd a werkfilmben. Belső monológ, focihasonlat és arcfestés, a végén pedig egy kis finomság: az ilyen-olyanoldali öndefiníciót eddig kerülő párt most „A megújuló baloldal" szlogennel kampányol. Még három film készül, a bicikliző Jávor Benedekkel, a buborékokat fújó Szelényi Zsuzsával és a trambulinon ugráló Szeles Andrással, szóval mindenki nagyon le van lazulva április 6-a után.

Meg kell védenünk Magyarországot az öngóloktól is!

Magyar Szocialista Párt

Az MSZP furcsa fehér villanásokkal és gyors vágásokkal teli, heveny szédülést, a zene miatt esetleg fejfájást okozó videójában egy XIII. kerületi nyugdíjas pártaktivista mutatja be szuperképességeit, a teleportálást és a méretváltoztatást korszerű, úgynevezett green box technika segítségével. A bácsi európai minimálbért és minimálnyugdíjat szeretne, meg azonos fizetés férfiaknak és nőknek – sajnos nem mindig érteni, mit mond, a feliratozás szerencsére segít.

Az 1-es lista a szocialista

Melyik videó a legjobb?