Juhász: Az MSZP hátráltatta a Rogán-ügyet

2014.05.18. 13:45 Módosítva: 2014.05.18. 13:56

A szocialisták akadályozták, hogy ez az ügy, és nem csak ez, hanem például az óbudai fideszes Menczer Erzsébet lakásügye, megjelenjen a nem kormányoldali sajtóban. Nem tudom alátámasztani, hogy Molnár Zsolt állt a háttérben, de elhiszem újságíróknak, akik panaszkodtak, hogy leállították őket.

− Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke válaszolta ezt a Népszabadság kérdésére; arra, hogy igaz-e, hogy Molnár Zsolt, az MSZP volt budapesti vezetője próbálta-e a választási kampányban kisebbíteni a Rogán-ügyet

A választás előtt derült ki, hogy Rogán Antalnak vagyonbevallásában szerepeltetettnél jóval nagyobb a lakása. Az ingatlanbotrány során került képbe Rogán V. kerületi helyettese, Puskás András is, aki főnöke szomszédjában lakik a Pasa Parkban. Az V. kerület polgármestere és helyettese - a feleségekkel együtt - három luxus lakást birtokol egy budai lakóparkban, amelynek összértéke 300 millió forint körül van.

Juhász most a nol.hu-n megjelent interjúban azt mondta, Molnár egy találkozásukkor médiasztárnak nevezte őt, amiért sokat szerepelt a Rogán-üggyel. Amikor pedig arra kérte Juhász Molnárt, hogy álljon mellé az ügyben, akkor azt válaszolta, hogy „nem akar, mert nem ért egyet azzal, hogy már „Rogán gyerekeire is rámegyünk”. Pedig nem a gyerekeiről beszéltem, hanem arról, hogy számtalan egyéb kiadása mellett honnan van havi 300 ezer forintja magánóvodára” − mondja Juhász az interjúban

Ezzel Juhász is megerősítette azt, amiről korábban − Molnár Zsolt lemondása előtt − írtunk: az komoly felháborodást keltett a Kormányváltóknál, amikor kiderült, hogy Rogán Antal ingatlanügyéről már korábban tudtak az MSZP-sek, de sokáig visszatartották, majd pedig, amikor a sajtó is foglalkozni kezdett a témával, az MSZP-n belül egyesek megpróbálták korlátozni a balhé méretét. Az ügyben egyébként végül a választás előtt két héttel Juhász Péter tett feljelentést.

A szkinhedmúlttal, majd burkoltan árulással is megvádolt Molnár Zsolt az ATV élő műsorában jelentette be, hogy „az elmúlt napok támadásai″ miatt lemond a budapesti pártelnökségről és semmiért sem száll ringbe az őszi tisztújításon. Több párttársának ezt azzal magyarázta, hogy az Együtt-PM és a DK is „vadászik rá″, ezért az őszi budapesti együttműködésről nehezen tudna velük leülni tárgyalni.