Balesetveszélyes játszóterek az ovikban

2014.05.19. 09:24

Összesen ötven mászókát találtak balesetveszélyesnek szakemberek a kecskeméti ovikban és bölcsikben egy átfogó ellenőrzés során, írja a Baon.hu. Mivel a mászókák nem voltak javíthatóak, elbontották őket, de újak egyelőre nem érkeztek a helyükre.

Mivel fognak így a gyerekek a jó időben kint játszani?– tette fel a kérdést a Baonnak egy helyi anyuka. Ott, ahol az ő kisgyereke jár oviba egy hálós és két csúszdás mászókát bontottak el, mert nem feleltek meg az uniós szabványoknak. Ugyanakkor itt legalább még maradt egy mászóka és két mérleghinta, míg egy másik ovi udvarában már január óta nincs játszóeszköz. Az önkormányzat a lapnak azt mondta, folyamatosan pótolni fogják a hiányzó játékokat.

"Az ellenőrzés minden önkormányzati tulajdonú óvodára és bölcsődére kiterjedt. Összesen 550 darab kültéri játszóeszköz felülvizsgálatára került sor, amelyből 50 darab javíthatatlan volt, illetve nem volt átalakítható oly módon, hogy a vonatkozó jogszabálynak megfeleljen, így el kellett bontani azokat. Természetesen az elsődleges cél az volt, hogy a lehető legtöbb játékot kijavítsuk. Az elbontott játszóeszközök pótlása megkezdődött" - mondta a lapnak az önkormányzat aljegyzője, Weninger András.