Meghalt egy szerb árvízkárosult a magyar határon

2014.05.20. 09:41

Egy 66 éves szerb nyugdíjas a magyar határon halt meg szívinfarktusban, miután három órán át váratták egy szobában, írja a Serba Insajd, amely hozzáteszi: a történet szinte az összes szerb oldalon vezető hír lett. A férfinak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát, mindene elveszett, és Bécsbe ment volna a fiához. A határőrök azonban leszállították a buszról, mert nem volt elég készpénze, hogy belépjen az Európai Unió területére.

 Írjon nekünk!

Nem magyar állampolgárként ön mit tapasztal a schengeni határon történő belépésnél? Írja meg tapasztalatait!

 A férfi Bécsben élő fia a szerb Blicnek nyilatkozva elmondta, hogy édesapja azonnal felhívta, miután leszállították a buszról, és azt mondta, hogy elkülönítették egy szobába, ahonnan azt sem látja, hogy a busz elment-e már, vagy megvárja. „A sofőrrel szerettem volna beszélni telefonon, de apámnak nem engedték meg, hogy elhagyja azt a szobát. Mivel Szerbiába se térhetett vissza, Bécsből azonnal elindultam hozzá kocsival" – mesélte a férfi, aki hozzátette, hogy egy óra elteltével sikerült elérnie, hogy beszélhessen a magyar rendőrökkel is.

„Fél kilenc körül beszéltünk utoljára, akkor már a rendőrök is szóba álltak velem, de csak annyit mondtak, hogy az apám nagyon rosszul van. Kérleltem őket, hogy hívjanak mentőt, mert az apám szívbeteg, emlékeztettem őket az országunkban uralkodó helyzetre. Elmondtam, hogy nem maradt semmije, nincs hol laknia, és ezért igyekszik hozzám Bécsbe” − idézi a blog a férfi, Blicnek elmondott nyilatkozatát.

A férfi ezután a budapesti szerb nagykövetséget hívta, ahonnan mentőt és tolmácsot küldtek a határra. A kiérkező orvosok azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A férfi fia három órával később érkezett meg Bécsből a határátkelőhöz. Megkérdezte a magyar rendőröket, hogy miért nem hívtak hozzá mentőt. Állítása szerint azt a választ kapta, hogy édesapja utasította el azt. 

„Ha már annyi emberség nem volt bennük, hogy segítsenek neki, legalább visszaküldhették volna Szerbiába, hogy ott várjon meg engem. Mindenkit beperelek, hogy soha többé ne történhessen ez meg, és összegyűjtök mindenkit, akinek ilyen bánásmódban volt része valaha ezen a határon” – idézi a blog a férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport