A szauna miatt majdnem leégett Habony belvárosi lakása

2014.05.21. 17:12
Habony Árpád neve nincs feltüntetve az V. kerület egyik műemlékvédelmi házának kaputelefonján, mégis rendszeresen feltűnik a házban. Orbán Viktor tanácsadója egy 183 nm-es lakást használ a Szerb utcában hosszú évek óta.

A belvárosi bérlakás titokzatos tulajdonosáról ír csütörtöki számában a Magyar Narancs. A tulajdoni lap szerint Habony Árpádnak nincs köze a Szerb utcai bérházban található, I. emeleti önkormányzati ingatlanhoz, és a kapucsengőn is más név szerepel, mégis nap mint nap ott látják Orbán Viktor tanácsadóját.

A Narancs szerint a kapucsengőn Halkó Gabriella neve olvasható. Halkó tavaly azért került a hírekbe, mert egy személyben ő volt a 841 millió forint közpénzből legyártott Marslakók sorozat producere és a gyártó cég vezetője. A Marslakók ugyan bedőlt, de Halkóban nem ingott meg a döntéshozók bizalma. Tavaly az Index írt arról, hogy az MTVA megbízásából a többek között Halkó által alapított Apropó Kft. gyártja Jakupcsek Gabriella ma is futó talkshow-ját, a Ridikült.

A sajtóban sokszor megjelent már, hogy Halkó Jáksó László volt élettársa, és kettejük üzleti kapcsolata máig él. Halkó vezeti a Jáksó tulajdonolta Marslakók Kft. utódcégét, a Mátrix Produkció Kft.-t. A médiapiacon egyébként közismert, hogy a Halkó készítette műsorok fő mentora Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó.

A lap meg is kereste Halkó Gabriellát telefonon, hogy valóban ő használja-e a Szerb utcai lakást, illetve pályázat útján jutott-e hozzá, és mennyit fizet a használatért. Halkó telefonon tagadta, hogy bármilyen köze lenne az ingatlanhoz, illetve bármilyen önkormányzati lakást bérelne.

Az Index információi szerint Habony már hosszabb ideje él az V. kerületi önkormányzati lakásban, és az általa használt Mercedes G-Class terepjárót és Audi A8-ast mostanában is rendszeresen látni a ház előtt parkolni. Ezt a hetilapnak is megerősítette több utcabeli lakó.

Az Index úgy tudja, hogy a 2009-ben, nem sokkal az akkori országgyűlési választás előtt tűz is volt a lakásban. Úgy tudjuk, hogy az egész bérházat veszélyeztető baleset a lakáshoz tartozó szauna miatt történt. A tűzesethez a tűzoltók is kivonultak, de a tűz nyomait néhány napon belül eltüntették.

Az V. kerületi önkormányzat későbbre ígért választ arra a kérdésünkre, hogy Habony Árpád hivatalosan milyen jogcímen használja a Szerb utcai lakást. A miniszterelnöki tanácsadót is próbáltuk elérni, de nem vette fel a telefont.