Félmeztelenül őrjöngött a Blahán, majd meghalt

2014.05.21. 23:34 Módosítva: 2014.05.22. 01:28

"Este kilenc óra körül a Blaha Lujza téren megpróbáltak újraéleszteni egy embert. A dolog érdekessége, hogy rendőrök elől menekült a férfi" - írta egyik olvasónk.

A mentőktől megtudtuk, hogy a férfit sajnos nem tudták újraéleszteni, de ennél többet nem árultak el.

A rendőrség megkeresésünkre közölte, hogy 20 óra 20 perckor állampolgárok kértek segítséget a rendőrségtől, mert a férfi a Blaha Lujza téren félmeztelenül őrjöngött, és rátámadt a saját apjára.

"A rendőrök a szemmel láthatóan bódult állapotban lévő fiatalembert megfékezték, majd mentőt hívtak hozzá. A férfi a szakszerű orvosi ellátás ellenére 21 óra 15 perckor meghalt" - áll a közleményükben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.

Olvasónk, aki szemtanúja volt az újraélesztési kísérletnek azt írta: "Az első mentőautó megérkezését követően hamarosan, kb. 10 percen belül érkezett még egy mentőautó. Az már komolyabb felszereléssel jött, egy készülék végezte a szívmasszázst. Infúziót és különböző injekciókat kapott a klinikai halál állapotában lévő ember. A földön monitor volt, azon lehetett látni, hogy nincs pulzusa."

Sok az őrjöngő Budapesten

Mostanában több olyan hír jelent meg, amiben meztelenül vagy félmeztelenül őrjöngtek emberek, igaz, halállal eddig egyik sem végződött. Nemrég az ELTE jogi karán randalírozott egy félmeztelen férfi. "Rögbilabdával a kezébe berohant egy terembe, a nyálával felírt egy négyest a táblára, levette a zokniját, lerakta egy székre, és elfutott." Ő végül rosszul lett, és összeesett, elvitték a mentők.

Egy súlyosabb eset volt, mikor április végén meztelenül futkorászott a Bazilikánál egy férfi, cserépdarabokkal sérüléseket okozott magának egy kávézó teraszán, majd a fenekében turkált mélyen. Ezt az őrjöngőt egy év börtönre ítélték - két év próbaidőre felfüggesztve - gyorsított eljárásban.