Potencianövelőt árul Herényi és Lamperth is

2014.05.23. 07:57 Módosítva: 2014.05.23. 08:42

Emésztési zavarok, fáradékonyság, merevedési problémák elleni készítményeket árul több volt MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es politikus, tudta meg az ATV. A Kyäni termékeket forgalmazó amerikai cég MLM-rendszerben dolgozik, és Budapestről próbál Európában terjeszkedni.

A csapatban Lamperth Mónika volt belügyminiszter, önkormányzati-, majd szociális miniszter és Herényi Károly az MDF egykori politikusa is dolgozik. Korábban szerepet vállalt Kökény Mihály volt szocialista egészségügyi miniszter, és Székely Tamás is, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány egészségügyi minisztere.

A szuper-élelmiszereknek nevezett vérnyomáscsökkentők, emésztésjavítók, rákellenes, potencianövelő, fájdalomcsillapító készítmények természetes alapanyagúak. A kezdőcsomag 670 euróba kerül. Aki csatlakozik, az másokat is bevonhat a termékek árusításába. Az ügynökök személyes „üzleti találkozókon” értékesítik a termékeket.

Az Egyenes beszédben Herényi Károly Kálmán Olgának azt mondta: őt egy volt SZDSZ-es politikus hívta a csapatba, ő pedig később Lampert Mónikát szervezte be. Herényi szerint ez nem piramisjáték. Ebben az üzletben nem az jár jól, aki elöl van, hanem, aki dolgozik. Herényi most érkezett vissza Romániából, ahol az ottani terjesztést szervezi. Szerinte a kereskedelmi hálózat építése is politika, hiszen munkahelyeket teremt. Ma Magyarországon 360 ezren élnek ebből a tevékenységből.

Lamperth Mónika azt mondta: amióta kiszállt a politikából, az egészséges életmódnak szentelte magát. Elkezdett sportolni, és 22 kilót fogyott. Üzleti kapcsolatuk úgy indult, hogy egyszer összefutott Herényi Károllyal, aki amikor meglátta, csak annyit tudott mondani:  „Milyen jól nézel ki!”

Potencianövelőt árul Herényi és Lamperth

Az Atv.hu cikke szerint mielőtt belevágtak a vállalkozásba, Lamperth Mónika ellenőrizte az amerikai anyacéget – állítása szerint „titkosszolgálati eszközökkel”. Herényi a műsorban azt fejtegette, hogy igazából nem potencianövelőket, hanem sportteljesítmény-növelőket forgalmaznak, amelyektől a férfiasság csak egyfajta mellékhatásként erősödhet.

Székely Tamás korábban szerepet vállalt a projektben, de később megszakadt a kapcsolat. Kökény Mihály szerint a termékek minősége kiváló, korábban ő is ajánlott embereket a hálózatba, de ma aktívan nem vesz részt a cég tevékenységében, mert külföldön dolgozik.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavaly ősszel indított  eljárást a Kyäni Hungary Kft. és a Kyäni Europe AB vállalkozásokkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.