Lendvai Ildikó már egy halott MSZP-ről beszél

2014.05.26. 09:22
A szocialista politikus szerint a párt választmánya csapdába került. Unortodox megoldást akar.

Egy ekkora pofon egyre azért jó. Kiderül, hogy aki kapta, csak alszik vagy már meg is halt. A pofont az mszp kapta, az összes többi párt elszámolhat valamilyen sikerről

- írta Facebook-oldalán Lendvai Ildikó. 

Az MSZP-s politikus szerint a baloldali pártok egymás nélkül nem rúgnak labdába az önkormányzati választáson, de a Jobbikot sem tudják külön-külön visszaszorítani. Lendvai szerint ahhoz, hogy a baloldal megerősödjön, egy közösen támogatott ernyőszervezetre lenne szükség, amely szociális segítségnyújtó akciókat nyújthatna a nyomorgók, az éhezők számára, akiknek a számuk nőni fog. (Tegyük hozzá: ugyanerre a társadalomi csoportra hajt rá a Jobbik is.)

Lendvai azt írta, hogy a baloldali pártoknak létre kellene hozniuk együtt alternatív parlamenteket, vitafórumokat országosan és helyben, mert "a parlament és a fidesz vezérelte önkormányzatok nem adnak majd helyet az értrlmes vitának, és a közélet iránti érdeklődés, a demokratikus készsègek és igények 4 év alatt végleg elsorvadhatnak".

Lendvai szerint a baloldalon történő  átrendeződés nem az áprilisi vereség folyománya, hanem azé, ami április óta történt, illetve nem történt meg.

Nem látszottunk képesnek sem az önreflexióra, sem a változàsra.. A választmány most is csapdába került. Ha elfogadja az elnökség lemondását, szabályaink szerint ki kell írni az alulról felfele történő, teljes tisztújítást, ami nálunk kb. 3 hónap.

- írta.

Szerinte ha az MSZP az önkormányzati választások miatt ettől megijed, nem fogadja el a lemondást, akkor a süket és vak párt képét mutatja, a "majdnem vagy egészen halottét". 

Azt is írta, hogy "unortodox" megoldásra is szükség lenne. Példának hozta fel, hogy a  rendkívüli kongresszus változtat a szabályokon,vagy meghatározott időre átmeneti vezetést bíz meg.

De ha nem mutatunk életjeleket, mozgást,változást, mindenki elkönyveli: halottat ért a pofon. Nem szeretnék merő tapintatból és fegyelemből halkan, lábujjhegyen járkálni a saját kiterített testünk körül.