Befogta a buszsofőr szemét

2014.05.30. 09:41
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik. De ha visszautasítják, előkerül a 11,5 centi hosszúságú penge. Tanulságos történet Zalából.

Egy hangulatváltozás fázisai alcímmel adott ki közleményt a Zala Megyei Főügyészség. 

A történet főszereplője egy ittas román férfi, aki 2013 februárjában  a nagykanizsai víztoronynál felszállt egy helyközi buszra. Szeretetéhségére jellemző, hogy egyből odament a buszvezetőhöz, megköszönte neki, hogy felvette, majd ölelgetni, csókolgatni kezdte. A sofőr nem kért a szeretetbombából, kérte a férfit, hogy hagyja őt békén.

Az utas szót fogadott, leült. De nem bírta sokáig. Nem sokkal később ismét odament a sofőrhöz, és amikor egy zöld lámpánál elindult a busz, hátulról átkarolta és befogta a szemét. A vezető rászólt, hogy nem lát semmit, majd ellökte magától a férfit.

Ez lehetett az a pont, ami törést okozhatott a román férf lelkében, merthogy a közlemény szerint innentől agresszivvé vált: szidta, fenyegette a sofőr, sőt, azt mondta neki, hogy - idézzük -: 

Állj meg, mert megszurkállak!

Amikor a busz az állomásra ért, a férfi leszállt és vele együtt a baj is. Az állomáson ugyanis hangoskodni kezdett, az arra járókat veréssel fenyegette meg és azzal, hogy leszúrja őket. Amikor az ott dolgozó biztonsági őr fellépett ellene, elővett egy 11,5 centis kést és azzal metakommunkálta, hogy ő bizony nem tréfál és ha kell, szúrni fog.

Na, ez volt az a pillanat, amikor a biztonsági őr rendőrt hívott.  

A történet vége pedig így szól hivatalosan: a Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfi ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt.