18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Sokkoló fotókkal védi a kutyakilövőket

2014.06.02. 22:29

"Május 31-én egy telektulajdonos megölt őzet talált, amiről egy közepes méretű kutyát zavart el. A helyszínre érve találtam egy vemhes sutát, aminek a torka ki volt tépve" - kezdte beszámolóját Farkas Tibor a Solti Vécsey Vadásztársaságtól a Huntingpress.eu-n.

szettepett oz beszurni 1
Fotó: Huntingpress.eu

A vadász számára egyértelmű volt, hogy a sutát egy kutya fogta meg. Ezt azért tudta megtenni, mert az őz ellés előtt állt. Az eb összemarcangolta a nyakát és a combját. A cikk írója felboncolta a tetemet, és úgy vélte, látható szövetek bevérzéséből, hogy az állatot széttépte valami.

Azért látta célszerűnek közzétenni a sokkoló képeket, mert "néhány hete a solti kutyagyilkosságokon csámcsogott a média, vérdíjat tűztek ki a hivatásos vadász fejére, másokat veréssel fenyegettek a magukat állatvédőnek tartó, támogatásokból élő focihuligánok és egyéb áltársadalmi szervezetek" - írta Farkas. 

"Nagyon sajnálom, hogy eddig nem fényképezetem a széttépett őzeket, nyulakat. Egyet viszont megígérek: ezután szépen kiposztolom a terítékre került kutyákat, és utána a chip alapján feljelentést teszek a gazdi ellen. Remélem utána egyre többen fogják elhinni, hogy a kutyának a kerítés mögött van a helye" - írta a vadász, aki azt állítja, a vadon élő állatok érdekében dolgoznak. 

szettepett oz beszurni 12
Fotó: Huntingpress.eu

A cikk emlékeztet, hogy márciusban Kishartyán határában talált széttépett őzet egy helyi vadász, és ugyanabban a hónapban Rákoscsabán bukkantak egy kerítésen fennakadt, félig szétmarcangolt bakra. Ellenben olyan hír is érkezett mostanában, hogy kutyasétáltatás közben lőtték ki kutyájukat a vadászok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport