20 db ingyenes kifliszacskó miatt tartóztattak le egy 79 éves nőt

2014.06.03. 08:26

Végre tényleg rend lett az országban: rendőrök vittek el egy 79 éves nőt és fiát egy miskolci szupermarketből a múlt hónapban, mert vásárlás és fizetés után magukkal vittek 20 db ingyenes kifliszacskót, írja a Blikk.

Az asszony és fia bevásárolt a boltban. A nő elmondása szerint a pékárukhoz kitett zacskós hengert kézbe vette, és úgy tépett belőle vásárlás közben a zöldséghez, kiflikhez, majd a kosárba tette, és ottfelejtette. Fizetés után a biztonsági kapu beriasztott a henger miatt.

A biztonsági őr azonnal odasietett, és megtalálta a körülbelül húsz zacskót tartalmazó hengert. Kiderült, a henger 750 forintjába került az üzletnek, ezért azonnal hívták a rendőrséget. Az idős asszonyt és fiát ezután előállították a rendőrségen. A Blikk úgy tudja, hogy mindkettejüket közmunkára akarták ítélni, ők azonban fellebbeztek. 

Ügyvédjük szerint ügyfelei nem okoztak kárt, mivel ingyenes termék ellopásával gyanúsították meg őket. Az eljárás költsége viszont a zacskók és a henger értékének akár százszorosa is lehet.