Csak nem a Crowne Plaza hotelben lakott Lázár? - kérdezi a DK

2014.06.03. 16:39 Módosítva: 2014.06.03. 17:24
Igaz-e, hogy a Lázár János vezette delegáció London egyik legdrágább hoteljében, a Crowne-ban szállt meg? - tették fel az írásbeli választ igénylő kérdést Orbán Viktor miniszterelnöknek a Gyurcsány Ferencék. A DK kérdésekbe csomagolva csöpögtet újabb információkat a negyedmilliós szobafoglalásról, de az MTI újra kicenzúrázta a párt sajtótájékoztatóját.

A Demokratikus Koalíció új információkat hozott nyilvánosságra Lázár János államtitkár londoni szállodaszámláiról. A párt a többmilliós költés körülményeiről azonban nem állításokat fogalmazott meg a keddi sajtótájékoztatón, hanem a miniszterelnöknek tett fel kérdéseket .

A Crown Plaza
A Crown Plaza
Fotó: Cplondoncityhotel.co.uk

Az Orbán Viktornak címzett hét kérdésből kiderül többek között, melyik lehetett az a hotel, ahol fejenként negyedmillió forintért foglaltak szobát Lázárék. A párt írásos választ vár a kérdéseire.

A DK azt kérdezi: igaz-e, hogy a Lázár János vezette delegáció London egyik legdrágább hoteljében, a Crowne Plazában szállt meg, és hogy az volt-e az utazás célja, hogy Lázár sürgesse: fogadja a brit kormány Orbán Viktort?

A DK-sok arra is választ várnak, hogy Lázárnak tényleg David Cameron brit miniszterelnököt kellett volna győzködnie a magyar kormány politikája melletti kiállásért, de annyira belejöttek a shopingolásba, hogy másnap nem sikerült megfelelőképpen érvelnie az ügy mellett, ezért később Szijjártó Péternek is Londonba kellett utaznia.

A DK sajtótájékoztatójára – több korábbi esethez hasonlóan – kedden kiküldték az MTI munkatársát is, aki az információkkal kapcsolatban több kérdést is feltett Gréczy Zsolt szóvivőnek, de az MTI végül nem közölte le a tudósítást.