Életveszélyesen megsérült egy bobozó fiú

2014.06.04. 10:39

Egy debreceni fiú életveszélyesen megsérült bobozás közben az egyik miskolctapolcai szabadidőparkban, írja a Police.hu. A bobpálya üzemeltetője szerint a balesetet a fiúk okozták, mert a tiltás ellenére „vonatoztak”, vagyis összekapaszkodtak a bobokkal. Az első bob váratlanul fékezett, a mögötte haladó pedig nekiment.

A bobpályát üzemeltető cég egyik ügyvezetője, Sramkó Pál az Indexnek elmondta, hogy hétfő délután öt körül járt náluk a debreceni diákcsoport, a negyedik-ötödik lecsúszásuk lehetett, amikor a több helyen kifüggesztett tiltás ellenére három bob összekapaszkodott. Ezt „vonatozásnak” hívják, amit azért tiltanak, mert balesetveszélyes. Sramkó a baleset idején ott lévő kollégái elmondása alapján rekonstruálta a történteket.

A bobpálya szerdán ismét kinyitott, Sramkó szerint nem veszélyes a pálya, a balesetet sem műszaki probléma okozta, hanem a diákok figyelmetlensége.

A balesetről a rendőrség nem adott közre részletes információkat, csak annyit közöltek, hogy az egyik miskolci kórházból kapták a bejelentést kedden reggel fél kilenckor. Sramkó azt mondta, hogy úgy tudja: a balesetet szenvedett fiú állapota javult tegnap óta.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz.