Cseppentő Regő a pünkösdi király

D KZG20140609009
2014.06.09. 17:04
A sikerrel teljesített ügyességi feladatok után Cseppentő Regő nyerte el a pünkösdi király címét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett versenyen hétfőn; Aladin nevű paripáját megülő fiatalember nyolc lovas közül bizonyult a legjobbnak.

A selejtezők során a paripájukat szőrén megülő versenyzőknek első feladatként három tojást markukba fogva kellett lovukra felszállni, majd a lehető leggyorsabban körbevágtatni úgy a pályán, hogy a szállítmány minden darabja sértetlen maradjon, tudósít az MTI.

Második próbatételként a legények egy vaskos birkabőrt emeltek föl a földről paripájuk hátára, és a teherrel kezükben ügettek végig a pályán. A következő feladatok során a versenyzők arról adhattak számot, miként bánnak lóháton a fokossal: előbb ügetés közben kellett pénzes bugyellárist felemelniük, majd egy magasból lelógó almát csaptak szét fegyverükkel. A selejtező utolsó teendőjeként pedig lovuk hátára állva kellett leszakítaniuk egy magasba függesztett fűzfakoszorút.

Az elődöntőben lovas birkózással döntöttek arról ki lesz az a két lovas, aki megküzdhet a pünkösdi királyi címét. A végső győzelmet Cseppentő Regőnek sikerült kivívnia azzal, hogy egy hosszú sprint után Vikardovszky Tibor előtt sikerült megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.

Cseppentő Regő, aki az egy éven át viselheti a kitüntető címet, elmondta, hogy az elmúlt néhány hétben készült testvérével – a pünkösdi királyi címet két és három esztendeje is elnyerő Zsomborral – a megméretetésre. 

A versenyhangulatra azonban nagyon nehéz felkészíteni a lovakat, a sok ember, a hangos taps, az éljenzés megzavarja az állatokat, ezért is voltak olyan próbatételek, amelyek bár egyszerűnek tűnnek, nem sikerültek elsőre minden indulónak.