Bosszúból mondta, hogy megerőszakolták

2014.06.12. 09:07

A Délmagyar cikke szerint biciklibalesetét akarta eltitkolni az a 23 éves makói nő, aki szerdán visszavonta a rendőrségen azt a korábbi vallomását, miszerint súlyosan bántalmazták és megerőszakolták.

A rendőrség a nő vallomására alapozva két férfi ellen folytatott vizsgálatot, egyiküket, R. Bálintot őrizetbe is vették. De miután a nő bevallotta, hogy csak kitalálta a bűncselekményt, a férfit szabadlábra helyezték.

A Délmagyar szerint azon a június 5-ei estén a nő úgy szerezte életveszélyes sérüléseit, hogy részegen leesett a kerékpárjáról. A nő R. Bálinttal tartott hazafelé a kocsmából, amikor a bicikliről leesve a fejére esett. A hatalmas zuhanástól elkezdett fájni a feje, szédült, és szivárgott a vér a füléből. A férfi ekkor a saját lakásába vitte és lefektette.

A lap a nő ismerőseire hivatkozva azt írja, hogy a makói nő arra ébredt, hogy a férfi szexuálisan közeledik hozzá, de végül semmi sem történt. Ekkor már nagyon rosszul érezte magát, ezért miután megállapodott R. Bálinttal, hogy a balesetről senkinek sem beszélnek, hazament a barátjához, aki mentőt hívott hozzá.

A nő mentősöknek azt mondta, hogy leesett a lépcsőről, de később az anyjának már azt állította, hogy megerőszakolták, és eszébe sem jutott, hogy azt az anyja elmondja az orvosoknak, akik értesítik a rendőrséget. 

A nő állítólag azért keverte bajba R. Bálintot, mert az korábban egy buliban tiszteletetlenül viselkedett vele. A nő ellen a rendőrség hamis vád gyanúja miatt most feljelentést tett, 2-8 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.