nononono

Megerősítették posztján a szex- és drogpartikkal vádolt gyömrői polgármestert

2014.06.12. 16:15

Egyhangú szavazással megerősítették posztján Gyömrő polgármesterét, írja a Vs.hu. A lap szerint bár a Fidesz és a KDNP gyömrői szervezete, valamint a Gyömrői Társaskör kezdeményezte a bizalmi szavazást, a rendkívüli testületi ülésen az egyetlen fideszes képviselő támogatta Gyenes Leventét, a többiek pedig nem jelentek meg.

Mint azt mi is megírtuk, múlt héten olyan fotók jelentek meg Gyenes Leventéről a Blikkben, amiken fehér port szív fel egy meztelen nő testéről, illetve egy tükörről. A lap szerint a képek öt éve készültek a gyömrői polgármester otthonában és balatoni nyaralójában. Gyenes a lapnak azt állította, hogy soha nem élt kábítószerrel, ezért ha a fotókon fehér por látható, akkor azok manipulált képek lehetnek.

Az ügy miatt többek között a helyi Fidesz is azt kérte, hogy Gyenes tisztázza magát a drogvádak alól, illetve tartsanak bizalmi szavazást az önkormányzatnál. Ehhez képest meglepetés, hogy a Vs.hu-nak Spatits Miklós fideszes képviselő azt mondta, hogy

a Fidesz pont azért dolgozott és alkotott törvényeket az elmúlt években, hogy legyen mindenkinek joga saját intim szféráját távol tartani a nyilvánosságtól, még akkor is, ha az illető közszereplő, közéleti szereplő vagy csak egyszerűen ismert ember. Éppen ezért sajnálatát fejezte ki, hogy pont a jelenlegi gyömrői Fidesz vezetés próbál ebből politikai tőkét kovácsolni magának a független polgármesterrel szemben, az önkormányzati választások közeledtével.

A 11 fős képviselőtestületből 8-an a Gyenes vezette Gyömrő 2000 Kör képviselő, akik a fideszes képviselőhöz hasonlóan Gyenesre szavaztak, a jobbikos képviselő szabadságra ment, a bizalmi szavazást szintén kérvényező Gyömrői Társaskör képviselője viszont nem jelent meg.

Gyenes Levente az ülésen ismét megerősítette, hogy nem fogyasztott drogot, és szerinte a képek manipuláltak, de mivel csak egy példányban készültek, és azok az ellopott laptopján voltak, nem tudja bizonyítani az igazát.

Nincs más választásom, tűröm, hogy most jónéhányan pucér fenekembe töröljék a piszkos cipőjüket

- mondta a polgármester.