Nem indul a választáson a drogügybe keveredett fideszes

2014.06.16. 08:36 Módosítva: 2014.06.16. 08:39

Az őszi önkormányzati választáson nemhogy polgármesterjelölt, de még képviselőjelölt sem lesz a Fidesz listáján a szombathelyi Lázáry Viktor, akit egy videó alapján azzal vádolt az ellenzék, hogy kokaint szippant az orrába, írja a Blikk.  Lázáry végig tagadta, hogy ő lenne a felvételen. 

Drogvád

Szombathely jelenlegi alpolgármesterét korábban, Hende Csaba honvédelmi miniszter bizalmasaként még a város polgármesteri székére is esélyesnek tartották. A politikus határozatlan ideig szünetelteti tagságát a Fideszben, és több helyi fideszes politikus is végleg távozik a vezetésből. A Blikk szerint szinte bizonyos, hogy a videó miatt nem lesznek a jelöltlistán azok sem, akiknek a neve belekeveredett a történetbe.

A helyi szocialisták tavaly szeptemberben hoztak nyilvánosságra egy titokban készített videót. Ezen egy Lazáryhoz megszólalásig hasonlító férfi fehér port szippant fel egy asztalról. Rövid idővel később kiderült az is, hogy a felvétel a Balatonon, egy vitorlás jachton készült, amelyet Lazáry és társasága bérelt ki egy csapatépítő tréningre.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azonosította a hajót, a nyomozás azonban nem vezetett eredményre. A   hajó szemléjén rögzített nyomokból a vegyész szakértő kokaint mutatott ki.  Az  NNI nyomozást felfüggesztő határozatában is olvasható, hogy az  ügyben szombathelyi önkormányzati képviselők kerültek összefüggésbe kábítószer fogyasztásával. Az ugyanakkor nem volt bizonyítható, hogy Lazáry Viktor kapcsolatba került kábítószerrel, illetve hogy ő szerepel a feljelentéshez mellékelt videofelvételen.

A helyi szocialisták szerint érthetetlen a rendőrség döntése. Adott volt a helyszín, a balatoni hajó, ahol kokain nyomait rögzítették. A kapitány pedig vallomásában beszámolt arról is, kik bérelték ki a jachtot.