Nem kell Scorpions a mártírok rokonainak

2014.06.16. 12:12
Nagy Imre unokája, Maléter Pál özvegye és Szilágyi József lánya erős hangvételű közleményben tiltakozik a kormány szerintük kegyeletsértő rendezvénye ellen, aminek keretében ma fellép a Hősök terén az Omega és a Scorpions.

Nagy Imre miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin az 1956-os mártírok leszármazottjainak nevében tiltakozik a mai Omega- és Scorpions-koncert ellen, írja az MTI. A eljuttatott közleményt Maléter Pál özvegye és Szilágyi József lánya is aláírta.

Tiltakozunk a durva, kegyeletsértő kormányzati rendezvény ellen

– idézi a közleményt az MTI. A hozzátartozók szerint június 16. és október 6. is nemzeti gyásznap, és kiemelik, hogy az aradi vértanúk napját sem keresztelik át béke napjára, a Batthyány-örökmécsesnél sem rendeznek táncmulatságot, ahogy Aradon sem emlékeznek Madonna-koncerttel október 6-ra.

Június 16. Nagy Imre és mártírtársai kíméletlen meggyilkolásának, a hazáért hozott áldozatának, vértanúhalálának emléknapja, mely semmiképp sem lehet a »szabadság napja«, és a gyásznapon semmiképp sem táncolhatnak-vigadhatnak katartikus gyászszertartásuk helyszínén!

Az aláírók szerint embertelen és sértő örömünnepet rendezni egy gyászszertartás helyszínén.

Ez történelmünk fontos eseményeinek hazug átírására tett gyalázatos kormányzati kísérlet, mely újabb bizonyítéka a regnáló hatalom otromba érzéketlenségének

– szól az erős kritika a 300 millió forintba kerülő, állami pénzből megrendezett, Közös siker fantázianevű eseménnyel kapcsolatban. A tiltakozók arra kérik a zenekarokat, hogy ne sértsék meg Nagy Imre, Maléter Pál, Gimes Miklós, Szilágyi József, Losonczy Géza, és az összes 1956-os mártír emlékezetét, helyette méltón emlékezzenek meg a vértanúkra, Magyarország hőseire. Az ingyenes Omega- és Scorpions-koncert miatt útlezárások lesznek a városban, és a földalatti sem áll meg a Hősök terén.