Tele vannak repeszekkel a várpalotai robbanásban megsérült fiúk

2014.06.18. 10:31 Módosítva: 2014.06.18. 10:32

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója az MTI-vel. 

Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik tele vannak repeszekkel, szilánkokkal.

Józsa Zoltán, a VeszprémMegyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa kedden azt közölte: a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

A 14 éves fiúk egy várpalotai családi ház udvarán találták a robbanótestet. A Velvetnek  az egyik sérült gyerek anyja azt mondta:  a robbanószerkezetet  nem a lőtérről hoztak magukkal, hanem az udvarukban egy fémdetektorral játszottak, amikor körülbelül 3 centi mélyen megtalálták a robbanótestet. Ezután egy bottal ráütöttek, ami ettől felrobbant.  

Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban vesztette életét.