Nyomozás indult egy híres plasztikai sebész ellen

2014.06.19. 09:08

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoznak egy országszerte ismert plasztikai sebész ellen – írja a Bors.

Az orvos ellen azért indult nyomozás, mert életveszélyes állapotba került egy 18 éves lány, miután kilyukadt a melle egy Staphylococcus-fertőzés következtében. A lány egy dél-dunántúli magánklinikán rakatott be magának implantátumot, de a varratok néhány nap alatt elfertőződtek és gennyeztek.

A szilikon gyártója és az Egészségügyi Engedélyezési Közigazgatási Hivatal szakértői szerint az orvos hibát követett el, amikor a fertőzést észlelve az egyszer használatos implantátumokat két alkalommal kivette, elmosogatta, majd visszahelyezte. A fertőzés ezután elhatalmasodott, a baktériumok elkezdték felfalni a szövetet, és a melle két helyen kilyukadt.

A lapnak nyilatkozó lány elmondta, hogy mostanra nagyjából sikerült helyreállítani az elrontott műtétet a szekszárdi kórházban, kicserélték az implantátumokat, és helyreállították az elszakadt izmokat és elroncsolódott bőrréteget. Az orvos ugyanakkor a Borsnak azt mondta, hogy ő mindent szabályosan csinált, nem tart az ellene folyó nyomozásoktól.

A lány és ügyvédje feljelentést tett a plasztikai sebész ellen, a pécsi rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz. Az ügyből vádemelés is lehet, mivel a pécsi ügyészség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy „már várjuk a nyomozóhatóság vádemelési javaslatát, de még nem érkezett meg”.

Az orvossal vagy a klinikával szemben az okirat-hamisítás gyanúja is felmerülhet, mivel a lányt képviselő ügyvéd szerint több, a műtétekhez szükséges beleegyező nyilatkozaton is aláhamisították ügyfele aláírását, és ezt írásszakértő vélemény is alátámasztotta.

De nem csak a rendőrség nyomoz az ügyben, a klinikán tartott házkutatás után ugyanis a NAV is kivonult, ők költségvetési csalás gyanújával folytatnak eljárást.