Lázár: Az RTL Klub egy korrupt vállalkozás

2014.06.20. 07:22

A politikusok személyes megítélése nem függ egy banktól vagy energetikai cégtől, ugyanakkor egy olyan híradót, amit egymillió ember figyel, rettegve néz a politikus, mondta Lázár János a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

A fideszes politikus szerint hiba volt külföldi kézbe adni a televíziók koncesszióit, az anyavállalatoknak ugyanis nincsenek nemzeti szempontjaik, csak a profit érdekli őket. Lázár szerint azzal, hogy most rászállt a kormányra az RTL Klub híradója, bebizonyítják, hogy ez egy korrupt vállalkozás.

"Eddig miért nem voltak ilyen híradások? Ha nem kell adózni, akkor nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak. Egy európai uniós országban ez elképzelhetetlen. Az üzenet világos, az RTL vezetése azt gondolja, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózni, s aki adófizetésre kényszeríti őket, annak előveszik a családját. Ezt akkor engedi meg magának egy vállalat egy országgal, azok lakóval szemben, ha azt gyarmatnak tekinti" - mondta Lázár.

Úgy vélte, a személyes megtámadtatásban a megtámadottak között szakértőnek számít. "Figyelje meg, amint ez a beszélgetés megjelenik, egy-két napon belül biztosan lesznek rólam vagy a családomról is hírek az RTL-en. Ennek ellenére azt mondom, nem szabad megfutamodni, egy centit sem szabad hátrálni. Hiszek abban, hogy az anyacégben lesz valaki, aki megálljt parancsol, hiszen ez már árt nekik" - mondta.

A jobboldali médiáról Lázár JÁnos azt mondta, az adó miatt "ők sem tapsoltak, csak az a különbség, hogy befizetik és nem revolverezik a kormányt. Itt látszik meg a tulajdonosi struktúra és felfogás eltérő volta."

Lázár arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy idővel növelik a reklámadó mértékét, azt mondta, minden lehetséges. Sőt, akár újabb adókat is kivethetnek a 2015-ös költségvetési tervezéskor, ha valahol extraprofitot látnak.