Erős volt a mentőautóval, 120 ezer Ft

2014.06.25. 16:38 Módosítva: 2014.06.25. 16:38
Gyorsított eljárásban pénzbüntetésre és az okozott kár megtérítésére ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit, aki ittasan megrongált egy mentőautót vasárnap a megyeszékhelyen - közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Nánási László tájékoztatása szerint a 33 éves férfit vasárnap kora hajnalban az ittassága miatt a mentők kórházba akarták vinni. A férfi a mentőautó indulása után trágár szavakat kiabált, majd beleütött a jármű jobb tolóajtajának üvegébe, emiatt az egyik ablak kitört.
Ekkor a mentőautó vezetője megállt, a férfi azonban az ajtó másik üvegét is kitörte, egy további ablaküveg pedig ütései nyomán kimozdult a helyéről. A mentősök az elkövetőt végül rendőri biztosítás mellett vitték kórházba.
A garázda férfi a rongálással több mint 210 ezer forint kárt okozott az Országos Mentőszolgálatnak - közölte a főügyész. Jelezte: az őrizetbe vett vádlott ügyét gyorsított eljárásban kedden tárgyalta a Kecskeméti Járásbíróság. A bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság és rongálás vétségében, és 120 ezer forint pénzbüntetésre, továbbá a mentőautóban okozott kár megtérítésére ítélte. A határozat jogerős - tette hozzá Nánási László.
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vasárnapra virradóra három helyen is megtámadták a segíteni érkező mentőket, a támadásokban két mentőápoló megsérült, az anyagi kár is jelentős.
Győrfi Pál közleményében a másik két esetről azt írta: Budapesten kórházba vittek egy férfit, aki ököllel többször fejbe ütötte a mentőápolót, Karcagon pedig a mentőautó rádiókészülékét tépte ki és tette tönkre egy férfi, aki közben a mentőápolót is bántalmazta. A szóvivő jelezte, hogy mindegyik esetben eljárás indul az elkövetővel szemben.