Orbán Ráhel barátnőinek mobiljait lophatták el az esküvőn

2014.06.27. 15:39

Orbán Ráhel barátnőinek mobiljai miatt rendelték el a DNS-vizsgálatot. Fejenként 150 ezerért, lánybúcsús képek miatt - legalábbis így értesült a Hír24 rendészeti forrásból.

A lap szerint az eltűnt iPhone 4s-eket elsősorban azért keresik égre-földre, mert azokon olyan képek is voltak, amelyek a lánybúcsún készültek. Hogy pontosan mi látható ezeken a felvételeken, nem tudni. A Hír24 szerint a nyomozás költsége 9 millió forint volt. 

Az eltűnt telefonok körüli óriási felhajtás kapcsán a lakodalmon felszolgáló egyik pincér fakadt ki. Csókási László állítja, az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozó Iroda. Kifogásolta azt is, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya indított nyomozást, ráadásul csak a dolgozókat "kényszerítették" a DNS-mintaadásra, a vendégeket nem. A felszolgáló a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával.

Az ügyészség szerint azonban nem hivatali visszaélés, hogy a rendőrség milliós költséggel, a kivételes esetekben bevethető DNS-vizsgálatokkal próbálta megtalálni azokat, akik Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont.