Bűncselekmény bűncselekmény hátán

2014.06.28. 13:45

Nem lustálkodtak a rend éber őrei: számos intézkedést foganatosítottak az elmúlt napokban is. A Tömő utcai drogtömködésről itt emlékeztünk meg, de sok más helyen is szükség volt a hatóságok gyors, szakszerű fellépésére (a közlemények forrása mindenhol a Police.hu):

Elvitte a szódára kitett pénzt

Barcson egy helyi fiatalember június 24-én a Barcs-Drávaszentesen egy lakóház bekerített udvarára megtévesztéssel – burgonyavásárlás címén – bement, majd az udvaron található szódásrekeszre kiakasztott szódapénzt eltulajdonította. A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították a 17 éves terheltet. 

A sétányon pofozta

Egy 17 éves gödöllői fiatalember a rendelkezésre álló adatok alapján 2014. június 27-én Siófokon a Petőfi sétányon található egyik szórakozóhely előtt bántalmazott egy 23 éves férfit, akinek – az elsődleges orvosi vélemény alapján  8 napon túl gyógyuló orrcsonttörés sérülése keletkezett.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Hevesaranyosi idős nőt zsaroltak kitalált bűncselekménnyel

Kacifántos történet: egy 71 éves hevesaranyosi nő tett bejelentést a rendőrségen 2014. június 20-án, miszerint őt több személy zsarolja. Elmondta, hogy 2014 tavaszán megismerkedett D. Ernővel, aki a ház körüli munkában segített neki. A férfi a pincében talált egy fegyvernek látszó tárgyat, amelyet a nő neki ajándékozott. Néhány nappal később megjelent nála két férfi, akik civil ruhás nyomozónak mondták magukat, és közölték az idős asszonnyal, hogy az elajándékozott fegyverrel meglőttek egy gyermeket, így nagy bajba került.

A két férfi közölte, hogy „nem lesz semmi probléma”, ha átad nekik több millió forintot.

Nos, lett probléma, mert a rendőrök hamar azonosították a zsarolókat, és el is fogták őket.

Orrba verte vitapartnerét

A hencsei, 19 éves P. Kristóf Zoltán pénteken dél körül egy kaposvári üzlet előtt bántalmazott egy fiatalkorú fiút. A bántalmazást szóváltás előzte meg, majd P. Kristóf Zoltán arcon ütötte vitapartnerét. A sértett – az elsődleges orvosi vélemény alapján  nyolc napon túl gyógyuló orrcsont- és arccsonttörést szenvedett.

Jogosulatlanul használta a vízszolgáltatást

Egy komlói társasház közös képviselője tett feljelentést, amely szerint az általa képviselt társasházban az egyik lakó jogosulatlanul vételezi a vizet. A nyomozás során beszerzett adatok, okiratok, vallomások alapján a házban lakó 54 éves férfi a nála 2012. június 1-jén díjtartozás miatt a hatóság által kikötött vízszolgáltatást visszaállította, ezt követően a vizet jogosulatlanul használta, amivel a társasház lakóinak kárt okozott.

Sz. István kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ellopta a halőr kerékpárját, feltörte a családi kápolnát

A dombegyházi horgásztótól 2014. június 21-én eltulajdonították a helyi halőr kerékpárját. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi Irányítási Központjának is jelentették a történteket. 

pol
Fotó: Police.hu

Idáig egyszerű a történet, de itt jön a csavar: a központ arról is jelentést kapott, hogy Szarvason elfogtak egy marokkói állampolgárt, aki jogellenesen tartózkodik Magyarországon. A férfi kerékpárral közlekedett, valószínűnek látszott, hogy a bicikli nem a sajátja. Hogy ez miből látszott, arra a rendőrségi közlemény sajnos nem tér ki, de annyi biztos, hogy a 31 éves M. Atafot előállították, a kerékpárt lefoglalták. 

A kétkerekűről készült fényképet bemutatták a dombegyházi halőrnek. Miután kiderült, hogy a Szarvason lefoglalt kerékpárt tőle lopták el, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkatársai visszaszállították azt Dombegyházra, és 2014. június 26-án átadták a sértettnek.

És itt az újabb csavar! A férfiról közben kiderült, hogy egy másik jogsértést is elkövetett. A kevermesi rendőrőrs parancsnoka, Bajkán Csaba százados 2014. június 22-én szabadidejében családjával kerékpározott, amikor észlelte, hogy a horgásztótól ötszáz méterre lévő Bisztray családi kápolna előtti rácsot és a kápolna ajtaját megrongálták. Kollégáival alaposan megvizsgálta a helyszínt, és megállapították, hogy az ismeretlen be is jutott a kápolnába, valószínűleg ott éjszakázott. Az eljárás során felmerült a gyanú (sajnos ezen a ponton sem derült ki, hogy hogyan), hogy a rongálással is a 31 éves M. Ataf gyanúsítható.