Üdv Kelet-Magyarországon! Itt zsidó felmenőkkel is lehetsz a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje, bőven elég, ha szívvel-lélekkel kampányolsz a cigányok ellen

2014.06.29. 11:52 Módosítva: 2014.06.29. 12:18

Zsidó felmenőkkel is rendelkezik Jakab Péter miskolci jobbikos önkormányzati képviselő, akit Vona Gábor felkért, hogy legyen a párt polgármesterjelöltje, írja az Északhírnök. Vajon mit érezhet most Szegedi Csanád? Csak rossz időben volt rossz helyen, és a mérsékeltebb vált Jobbikban már semmi baja nem lenne párttársainak a származásával? Ugyan, egyáltalán nem erről van szó.

De kezdjük április 6-ával, amikor is a parlamenti választáson a baloldal, a Fidesz és a Jobbik jelöltje egyaránt valamivel 30 százalék felett teljesített, pár száz szavazattal az MSZP-s Varga László nyert. Ez azt jelenti, könnyen lehet, hogy ősszel megválasztják a Jobbik első nyíltan zsidó felmenőkkel is rendelkező polgármesterét. A helyi pártalapszervezet ráadásul ellenszavazat nélkül támogatta Jakabot.

Jakab Péter
Jakab Péter
Fotó: Jobbik.hu

Ám mielőtt bárki azt hinné, a Jobbik cukiságkampánya a formából átcsapott a tartalomba: Jakab maga is keményvonalas jobbikos, ha cigányokról van szó, most például harcosan kampányol a miskolci fideszes vezetés legújabb ötlete ellen. Pedig már maga a fideszes kezdeményezés sem kicsit necces: úgy akarnak megszabadulni a város szegénynegyedeiben lakó (elsősorban cigány) lakosságtól, hogy adnak nekik 1,5-2 millió forintot, ha keresnek maguknak egy új, jobb lakást – Miskolcon kívül. Jakabnak nem azzal van baja természetesen, hogy a városvezetés megszabadulna a cigányoktól, hanem, hogy ezért fizetnének nekik. A jobbikos nemrég 

„mélyigényteleneknek” nevezte a nyomortelepeken élőket, akik szerinte nem érdemlik meg a magasabb komfortfokozatú lakásokat.

Jakab a következőkkel kampányol a polgármesterségért:

  • rendet tenne Miskolcon
  • ingyen fogja felszámolni a „gettókat″, nem adna a cigányoknak „érdemtelenül″ milliókat
  • kétféle embert fognak megkülönböztetni: az építőt és a rombolót
  • a rombolót viszont üldözni fogják

És hogy jönnek ide Jakab zsidó felmenői? A politikus szerint saját maga a garancia, hogy 

A származás se előnyt, se hátrányt nem fog jelenteni a Jobbik vezette Miskolcon.

Ugye nem baj, ha ezt én mégsem hiszem el?