nonono

Enyhítették Hunvald büntetését

2014.07.01. 10:11

Cikkünk folyamatosan frissül.

A Kúria harmadfokon egy évre enyhítette Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben, írja az MTI.

A volt polgármestert bűnösnek mondta ki a bíróság további egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében, ezzel módosítva a másodfokú ítéletet a Gál György és társai, köztük Hunvald György ellen indult perben.

Elkülönítve tárgyalják a hűtlen kezelést

A Kúria végzésében elkülönítette azokat a vádpontokat, amelyekben Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselőt, egykori erzsébetvárosi polgármestert hűtlen kezeléssel vádolta meg az ügyészség.

Hunvald György védője kedden újságíróknak elmondta: bizonyos vádpontokat különítettek el, amelyekben az erzsébetvárosi önkormányzat ellen elkövetett hűtlen kezeléssel vádolták a volt polgármestert. Ennek az az oka, hogy két büntetőeljárás folyik az ügyészség megfontolása miatt.

„Hunvald György ellen két büntetőeljárás folyik egy bűncselekmény miatt. Ez tarthatatlan helyzet” – jelentette Sebes Péter, a volt politikus védője. A Kúria ezeket a részcselekményeket elkülönítette, és egységesen egy bűncselekmény miatt egy bíróság fog dönteni, feltehetően ősszel a Fővárosi Törvényszék, ahol a másik büntetőeljárás éppen folyik.