Háromszor verte le L. Simon Lászlón az RTL

2014.07.01. 19:39 Módosítva: 2014.07.01. 19:44

Kedden L. Simon László vendégszereplésével rendezett szórakoztató híradót az RTL. A csatornának az erős műsorhoz nem kell különös erőfeszítéseket tennie, elég ha foglalkozik a Fidesz aktuális vagy ezeréves húzásaival, és a kormánypárti politikusok maguk megcsinálják a show-t.

L. Simon László egyetlen anyagon belül háromszor keverte magát kellemetlen helyzetbe.

1.  ciki: L. Simon László nem ismeri a saját törvényét.

L. Simon volt az, akinek neve alatt benyújtották az RTL megszívatására kitalált reklámadót. Majd amikor kiderült, hogy az adót rosszul szövegezték, és a csatornának nem is kell annyit fizetnie, napokkal később módosították. Így viszont már minden olyan kisvállalkozásnak is jelentős összeget kell fizetnie, amelyik a Google-ön vagy a Facebookon hirdet, derült ki a műsorból.

Az RTL megkérdezte erről L. Simont, aki határozottan cáfolta, hogy így lenne, mert például ő is hirdet a Facebookon, és nem kell fizetnie. A riporter rámutatott arra, hogy a törvény módosított szövege szerint ez nem így van. L. Simon döbbenten néz.

2. ciki: L. Simon menekül.

Az államtitkár rögtön ezután megpróbált elslisszolni a kamera mögé, pont ahogy Kósa Lajos tette a gyorsan népszerűvé váló burleszkjelenetben

Aztán a fideszes politikus elbizonytalanodva azt hebegte, hogy ennek az ügynek mégis utána kell néznie.

Forrás: http://repavalleszurtnyul.tumblr.com/
Forrás: http://repavalleszurtnyul.tumblr.com/
  • Bevágják Orbán Viktort, aki azt mondja, a reklámadót a sokat kaszáló nagyvállalatok megadóztatására hozták.
  • Riportfilmben szólal meg egy kisvállalkozó, akitől például a kötelezően kifüggesztendő NER-nyilatkozatot lehet megrendelni. A kisvállalkozó a Google-ön hirdet, és számításai szerint mostantól 55 ezer forintot kell havonta befizetnie a reklámadóba. Ezt már nem tudja kigazdálkodni, árat fog emelni.
  • Közben bevágják, amint L. Simon telefonon sutyorog, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudja, mi is van a saját nevén futó törvényben.

3. ciki:  L. Simon cenzúrázni akarja a híradót.

A riporter elmondja, hogy L. Simon csak abban az esetben számolt volna be a kiderített információkról, ha a csatorna nem adja le, amikor összevissza beszél. Ebbe nem mentek bele. Úgyhogy egyelőre nem tudni, mi a helyzet 

PRO TIPP: Hamarosan újra módosítják a reklámtörvényt.

Mészáros Lőrinc testvére illegálisan működtet trafikot

Orbán Viktor falujának polgármestere, aki Magyarország egyik legsikeresebb vállalkozója lett néhány év alatt, ezúttal csak annyiban került szóba, hogy van neki egy testvére: a János.

Ennek a Jánosnak, hogy, hogy nem, öt trafikja is van. Az egyik egy plázában üzemel, noha a plázákban működő trafikoknak egy hónapja be kellett volna zárniuk, mert a kormány így módosította a trafiktörvényt.

Kiderül még:

  • Az állam eddig 30 milliárdot vesztett a trafiktörvényen
  • A fideszes polgármesterek és azok gyerekei nagy számban nyertek a trafiktenderen
  • Rogán szomszédja, Csetényi és testvére kilenc trafikot is nyert
  • Sok faluban egyáltalán nincs dohánybolt
  • Olyanok vesztettek a tenderen, akik évtizedekig ebből éltek