nonono

Szombathelyen teljes a baloldali összefogás

2014.07.02. 15:05

Az Együtt-PM-en és az Éljen Szombathely! Egyesületen kívül immár a Demokratikus Koalíció is beállt az MSZP polgármester-jelölje, Ipkovich György mögé, írja a Nyugat.hu.

Szuhai Viktor, a DK helyi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy támogatják Ipkovichot, mert úgy látják, mind szakmailag, mind emberileg maximálisan megfelel a feladatnak, polgármesterként nyolc éven át bizonyított. Ezért teljes mellszélességgel kiállnak mellette, hogy

végre legyen újra egy olyan polgármestere a városnak, akihez egy átlag ember, bármilyen problémájával bármikor fordulhat

- mondta Szuhai.

A DK helyi elnöke szerint elviekben már meg is történt a megállapodás, de még semmi sincs aláírva. A baloldali pártok együtt dolgozzák majd ki választási programjaikat.

A 60 éves Ipkovich György 2002-2010 között volt Szombathely polgármestere. Az MSZP május végén jelentette be, hogy őt indítja az őszi önkormányzati választáson, Ipkovich akkor egy 10 pontból álló tervezetet vázolt, amelynek főbb elemei a város rendbetétele, a munkahelyteremtés, az ipari park bővítése, a fizetőparkolás megszüntetése, a tömegközlekedés olcsóbbá tétele, egy útfelújítási program elindítása, panelfelújítás, valamint városi járóbeteg-ellátás kialakítása szerepeltek.

A Nyugat.hu két hete azt írta, hogy a mostani polgármester, Puskás Tivadar lehet a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen, és a 14 választókörzetből hétben új képviselő-jelöltet indít a pártszövetség az őszi önkormányzati választáson.