Az MSZP kiáll a cigányozó Pásztor mellett

2014.07.03. 09:13 Módosítva: 2014.07.03. 10:52

Ahogy azt az Index is megírta szerdán, Pásztor Albert volt rendőrkapitányt indítja a baloldal miskolci polgármesterjelöltként. Pásztor ugyan függetlenként indul, de az MSZP és a DK támogatásával.

A Népszabadság szerint Pásztort az MSZP helyi szervezete jelölte, és azt a pártot irányító  országos választási bizottság nem is vétózhatja meg. A lapnak nyilatkozó Tóbiás József azt mondta, a vétót csak az elnökség tehetné meg, amelyet július 19-én választanak meg.

Helyi döntés született, és az MSZP bízik a helyi szocialisták bölcsességében

– mondta , a párt megbízott frakcióvezetője, aki azt állítja, személyes garanciát kapott arra, hogy Pásztor Albert tevékenysége során maximálisan figyelembe veszi az emberi jogokat és a méltóságot.

A lap megszólaltatta az ügyben az MSZP egyik névtelenségét kérő vezetőjét, aki szerint bár Pásztor elhíresült nyilatkozata valóban támadható, Miskolcon ő a legesélyesebb jelölt. Mint mondta,

30 évnyi szakmai pályafutást nem lehet egyetlen megengedhetetlen mondat miatt semmibe venni.

Mesterházy Attila lemondott pártelnök a szocialista választmány ülésén megfogalmazott rendpártisággal kapcsolatban korábban nonszensznek minősítette, hogy az MSZP versengeni akarna a Jobbikkal.

A sok kis aranyos cigánygyerekből...


Mint ismert, Pásztor Albert 2009-ben egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „a közterületi rablások elkövetői cigány emberek". Mint mondta, „igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük. (...) Mi, rendőrök, teszünk azért, hogy kivegyük a részünket a fiatalok neveléséből. A baj csak az, hogy a sok kis aranyos cigánygyerekből gyakran lesz durva és kegyetlen bűnelkövető."

Pásztort ezen nyilatkozata miatt mentette fel Bencze József országos rendőr-főkapitány Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére.