A kamionra felmászó férfi, és az őt lerángató biztonsági őrök ellen is eljárás indult

2014.07.07. 18:57

A rendőrség rendzavarás miatt indított eljárást az ellen a Hatvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalomhoz tartozó férfi ellen, aki a Budapest Pride-on felmászott az egyik kamion tetejére. A rendőrség hétfőn a biztonsági őröket is letartóztatta, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, írja a Police.hu.

A Hősök terén felállított kordonon ugrott át és szitkozódott egy másik férfi, ellene rendzavarás miatt indult eljárás. Hárman csoportos garázdaságot követtek el a rendőrség szerint azzal, hogy szintén a Hősök terén ledöntötték a kordon egy szakaszát.

Vérdíjat tűztek ki a biztonsági őrökre

Vérdíjat tűzött ki egy szélsőjobboldali portál az egyik biztonsági őrre, mert az Origo videóján jól látszik, hogy amikor a kamion tetejére felmászott ellentüntető ellenszegül, az egyik biztonsági őr többször megrúgja őt. Az Origón vasárnap még úgy tették közzé a videót, hogy a biztonsági őrök arca látszott, de jelenleg már egy olyan verzió van fent, amin az arcok ki vannak takarva.

Az ellentüntető egyébként Sz. László, a székesfehérvári HVIM tagja, a Jobbikhoz közel álló Atilla Király Akadémia hallgatója. A biztonsági őrök arcát közzétették az egyik szélsőjobboldali portálon, és vérdíjat tűztek ki a fejükre, egyikükre százezer forintot.