nonono

A VIII. kerületi önkormányzat pincéjéből négyéves szavazólapok kerültek elő

2014.07.11. 16:27

Az Index információi szerint nem a mostani, hanem a 2010-es országgyűlési választás szavazólapjait semmisítették meg egy utcán álló teherautón a VIII. kerületben.

Pénteken a Hvg.hu munkatársa vette észre, hogy meglehetősen szokatlan módon, az önkormányzat közelében, a Vajdahunyad utcában egy parkoló tehergépkocsi rakodó terében választási szavazólapokat darálnak. Az utcai szavazólap-megsemmisítési akció magában is furcsa jelenet volt, de a törvénysértés gyanúját is felvetette, hiszen a választási törvény szerint az országgyűlési választás szavazólapjait már július 7-én le kellett volna darálni.

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat az április választási lapokat a szabályoknak megfelelően 7-én meg is semmisítette, ám közben az önkormányzat pincéjében bedobozolva megtalálták a 2010-es parlamenti választás szavazólapjait.

A jegyző belső vizsgálatot kezdeményezett, négy éve hogyan maradhatott el az akkori papírok megsemmisítése, és azonnal jelezte a történteket a Nemzeti Választási Irodának is.

A szabadságolások miatt a csomagok a ledarálását a szolgálatban maradt apparátus intézte, így a munkások vélhetőleg meggyőzték az önkormányzat embereit, hogy megspórolnák a súlyos darálógép leemelését és az épületbe becipelését, könnyebb lenne, ha a papírokat vinnék a teherautóhoz.

Az biztos, hogy a NVI kora délután még nem tudott az esetről. Listár Dániel főosztályvezető kérdésünkre közölte, hogy tájékoztatást kérnek az illetékes választási irodától az üggyel kapcsolatban.