Elrabolt újszülött: ellenőrzik a kórházakat

2014.07.11. 11:11 Módosítva: 2014.07.11. 15:23

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el az újszülöttosztályokon Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt követően, hogy szerdán elraboltak egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky kórházból. 

Az államtitkár csütörtökön rendelt el soron kívüli vizsgálatot a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülöttosztályaira. Az államtitkár a közeljövőben személyesen is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről.

Mint azt mi is megírtuk, a kórházi dolgozók személyleírása alapján egy órán belül elfogták azt a 38 éves nőt és 31 éves rokonát, akik szerdán délután elraboltak egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórházból.

A rendőrség szerint C. O. Klára és P-K. Zoltán több megyei kórházban is tartott terepszemlét, szerdán délelőtt még a gyerekrablás előtt elmentek a Markusovszky kórházba is. A nő unokaöccse korábban szociális munkásként gyakorlaton volt ebben a kórházban, tehát hely- és személyismerettel rendelkezett.

A Velvet információi szerint helyismeretét felhasználva tudott kórházi köpenyhez és kitűzőhöz jutni, amelyekkel álcázni tudta magát a gyermek elrablásakor.

Frissítés: A rendőrség kezdeményezésére a Szombathelyi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.