Megverték a Krétakörös Gulyás Mártont a DK-tüntetésen

2014.07.12. 17:58

"Cigányozás helyett baloldali megoldást" feliratú táblával jelent meg a Krétakörös Gulyás Márton a Demokratikus Koalíció (DK) szombati "Ellenállás napja" című rendezvényén. A DK-soknak ez nem tetszett, ezért a tömeg provokátort kiáltva körbevette a Gulyást, kapott három pofont és le is köpték - jelentette tudósítónk a helyszínről. Végül a szervezők rángatták ki a tömegből. Mialatt Gulyás a sajtónak nyilatkozott és a tüntetőkkel vitázott, a táskájába égő cigarettacsikket is dobtak.

Gulyásnak ezután az ifjú DK-s Szarvas Koppány Bendegúz felajánlotta, hogy a színpad mögött beszéljen Eörsi Mátyással, a párt egyik politikusával, aki nem egészen úgy gondolta az ATV-ben a cigánybűnözés statisztikailag bizonyítható létezéséről tett nyilatkozatát, ahogyan az a sajtóban elhíresült. Gulyás elfogadta az ajánlatot, Eörsi pedig a elnézést kért az ATV-s szóhasznalátért, de kijelentette, hogy egyetért Pásztor Albert miskolci jelölésével. Pászot Albert személye körül azért alakult ki vita az Összefogás pártjai között, mert az egykori miskolci rendőrkapitány korábban rasszista kijelentéseket tett.

Gulyás társai, akik szintén Eörsi szavait kifogásoló papírokkal jelentek meg, a beszédek alatt is a tömegben maradtak, ahol provokátornak és Orbán embereiknek titulálták őket, és megpróbálták őket elüldözni, jelentette munkatársunk a helyszínről.

Gulyásék később a Kettős Mérce Facebook-oldalán ezt írták a történtekről:  "A transzparenseket azért tartottuk fel, hogy tiltakozunk az ellen, hogy a DK az MSZP és a helyi Együtt-PM, úgy jelöli Pásztort, hogy nem tudja megmagyarázni egykori és mostani szavait, és egyetlen egy mondatot se tudnak arról mondani, miért fontos Pásztor jelölése a rasszista szavazatok megszerzésén túl, és arra se kapunk választ valójában mit is akar Pásztor tenni, ami egyként megoldást ad a cigány és nem cigány polgártársaink helyzetére".

A rendezvényről, Gyurcsány Ferenc reakciójáról itt olvashat bővebben.