Pásztor Albert: Miskolc a miskolciaké!

2014.07.14. 12:25
A DK és az MSZP által támogatott miskolci polgármesterjelölt továbbra is tagadja, hogy valaha cigányozott volna, szerinte ezt csak a szájába adták.

A 2009-ben cigányozó volt miskolci rendőrfőkapitány mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte a miskolciak elvesztették a városukat, ő viszont érez magában annyi erőt, hogy visszaadja nekik. 

A miskolci embereket, vállalkozókat, tehetségeket újra helyzetbe hozom, és ez munkahelyeket is fog teremteni

– áll az ambiciózus ígéret a sajtóanyagban, Pásztor azonban arról nem beszélt, hogy mindezt milyen konkrétumok mentén kívánja megvalósítani. 

Az MSZP és a DK által támogatott, politikai pályára készülő exrendőr programja nem áll messze a Jobbik által megfogalmazott ígéretekhez: 

  • kezeli a nincstelenek problémáját
  • a gátlástalanoknak üzeni: visszaállítja a rendet a városban

Pásztor a korábbi cigányozásáról annyit mondott, hogy ő sosem használt olyan kifejezéseket, mint cigánybűnözés, vagy hogy statisztika. Szerinte olyan dolgok miatt támadják, amikről ő nem beszélt. 

Újságírói kérdésre reagált a hétvége eseményeire is, egy DK-s aktivista ugyanis megütötte Gulyás Mártont a DK rendezvényén. Pásztor szerint neki ehhez semmi köze. 

A sajtótájékoztató mindössze tíz percig tartott, a cigányozós témát pedig nem lehetett sokáig feszegetni, Pásztor sajtósa gyorsan leterelte ezeket a kérdéseket. A rendezvény egyébként azt a rendkívül beszédes címet kapta, hogy

„Nincs bennem hatalomvágy, de a városunkért újra szolgálatra jelentkezem”.