Egy doktornőt indít az MSZP Páva ellen Pécsen

2014.07.17. 14:53

A Bama.hu szerint Kovács Ágnest indíthatja ősszel az MSZP Páva Zsolt ellen a pécsi polgármesteri posztért. A középkorú, párton kívüli doktornő irányította 2007–2011 között a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézményt (EEI).

A baranyai MSZP-sek a Dunántúli Naplónak megerősítették, hogy a magát eddig a pártpolitikától távol tartó civil doktornőt indíthatják ősszel Páva Zsolt ellenében. A lapnak Kovács Ágnest nem sikerült elérnie, mert a hónap végéig külföldön tartózkodik.

A Népszabadság csütörtökön név nélkül azt írta, hogy egy civil nőt indítanak a szocialisták Pécsen, a jelöltről az MSZP és az Együtt már megegyezett, a DK jövő héten dönt arról, hogy támogatja-e. A baranyai szocialisták elnöke, Puch László a lapnak elismerte, hogy a jelöltjük neve és tevékenysége nem túl ismert Pécsen, így nem lesz könnyű felépíteni őt a választásokig. Az már június elején kiderült, hogy a Fidesz ősszel újra Páva Zsoltot indítja, más jelölt neve fel sem merült.

A Bama.hu szerint Kovács Ágnest akkor nevezték ki az EEI élére, amikor még az MSZP irányította a várost, majd akkor hagyta el váratlanul az intézményt, amikor már Páva Zsolték voltak hatalmon. Lemondásával kapcsolatban 2011-ben Kovács Ágnes azt mondta, döntésének politikai okai nincsenek, egyszerűen szeretne vezető főorvosként gyógyítani.