Lopott autóval, ittasan, jogosítvány nélkül

2014.07.17. 14:37

Béla tökéletes napja július 16-án délután háromnegyed négykor kanyarodott a célegyenesbe, amikor is a hajdúböszörményi Bethlen utcában rátalált egy leparkolt tehergépkocsira, aminek nyitva volt az ajtaja, a slusszkulcsot pedig a teherautóban hagyták. Ki ne hagyta volna ki a lehetőséget? Béla is élt vele, beült, és elhajtott a teherautóval. A tulajdonos pedig miután észrevette, hogy elűnt az autója, hívta a rendőröket, derül ki a szon.hu cikkéből.

A rendőrök 25 perccel később, Debrecenben találtak rá a tehergépkocsira, melyet a Vezér utcán megállítottak. Bélát igazoltatták, és megfújattak vele egy alkoholszondát is, ami azonnal pozitív értéket mutatott. A rendőrök bevitték a rendőrkapitányságra, ahol bevallotta, hogy egész nap ivott, majd miután összeveszett egy barátjával, ellopta az autót.

A kihallgatáskor az is kiderült, hogy Bélának jogosítványa sincsen, ennek ellenére Nyíregyházáig akart menni a teherautóval. A férfit őrizetbe vették, vele szemben lopás, és ittas járművezetés miatt folytatnak nyomozást.

Utoljára Zagyva György Gyula, még jobbikos képviselőként mutatott be hasonló mutatványt: jogosítvány és forgalmi nélkül, lejárt műszakival hajtott a tilosba.