Autóval üldözte a járdán, falnak szorította, és megverte a taxis a bringázó szóvivőt

2014.07.19. 10:04

A járdán üldözte egy felbőszült taxis Szilágyi Károly egykori BKV- és Budapest Airport-szóvivőt, majd a falnak szorította, és a földön rugdosta. A pár nappal ezelőtti esetről Szilágyi a Facebookon számolt be: 

Az Alkotmány utcai bringasávon mentem a Bajcsy felé tegnap este 20:15 körül. A Honvéd utcai telezöldes kereszteződésen mentem tovább egyenesen, közben több autó is bekanyarodott előttem balra nagy ívben. Ez nem is volt gond, menjen mindenki a dolgára, ahogy én is mentem tovább egyenesen. De egy taxis mindenképp úgy gondolta, hogy neki is mindenképp előttem kell bekanyarodnia. Vészfékeztem, aztán egyszer csak megálltam. Szóváltásba keveredtünk: én megkérdeztem, hogy "Ezt most miért kellett", a taxis erre elkezdett káromkodni és fenyegetni.

Inkább visszapattantam a bringára, és eljöttem mellőle. Ő viszont úgy gondolta, hogy inkább üldözőbe vesz, én a Honvéd-Kálmán Imre utcai kereszteződés felé menekültem. A lámpa piros volt, de ez a taxist se zavarta, jött utánam. Ugyanígy jártam a Szemere utcai lámpával is, az is piros volt, és még ott is jött utánam. Inkább felmentem a járdára, mert centikkel jött mögöttem, egyesben bőgetve a motort. De a járdán is utánam jött, a Hold utcai kereszteződés előtt pedig falnak szorított. Utána visszafelé próbáltam menekülni, utolért, a bringát magam előtt tartva próbáltam védekezni a nálam sokkal szélesebb fickótól.

Aztán valahogy a földre kerültem, ő pedig rugdosni kezdett. Időközben több autó is elment mellettünk, végül egy új-zélandi nő és néhány BKV-s (a Kozma Ferenc utcai trolifordítóból) odaértek, csak dermedten nézték az eseményt, de ez elég volt ahhoz, hogy a fickó abbahagyja a bunyót. Ekkor rendőrt hívtam, erre a taxis visszaült az autójába, és el akart hajtani. Egy szolgálaton kívüli készenléti rendőr ekkor ért oda, és állította meg az autót. 

Szilágyi Károly az Indexnek elmondta: öt percen belül megérkeztek a rendőrök, akik hivatalból eljárást indítottak a taxis ellen, Szilágyit éjjel kettőig tartották bent a rendőrségen.

Szerencsére kisebb zúzódásokkal a térdén és könyökén megúszta a dolgot, de a kerékpárja teljesen összetört, azt a józsefvárosi polgárőrök szállították haza. 

Megkerestük az érintett taxitársaságot, de ők még nem értesültek az esetről.