Taxis verte meg az Omega két tagját

2014.07.20. 20:28 Módosítva: 2014.07.20. 22:03

Agyba-főbe verték vasárnap hajnalban az Omega billentyűsét, Benkő Lászlót és Debreczeni Ferenc dobost, jelent meg este a Blikk.hu-n. A 71 éves Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája zúzódott meg, a 66 éves Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. A két zenészt mentővel vitték kórházba, a nyomozás jelenleg is folyik, írja a lap.

Az Index információi szerint Benkő és Debreczeni autót hívtak, de nagyon sokat kellett várniuk. Már 25-30 perc is eltelt, ezért újra hívták a diszpécsert. Épp ekkor ért oda viszont az először hívott taxi. Neki azt mondták, köszönik, ilyen késéssel már nem kérik az autót, lesz másik.

Az autóból ekkor kiszállt a 30 év körüli taxis és megütötte Debreczenit. Benkő segíteni akart neki, de az erős testfelépítésű taxis az ő kezét és lábát is kicsavarta.  

A helyszínre rendőrt hívtak, majd a két omegást mentő vitte el a Fiumei úti baleseti sebészetre.  

A taxis máshogy emlékszik

H. Zoltán, aki ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás, hétfőn reggel betelefonált a Class FM rádió reggeli műsorába, ahol elmondta a saját verzióját: szerinte Benkő nem volt józan, és az autóba behajolva kifogásolta a 20 perces várakozást. A taxisofőr szerint Benkő megpróbált beütni az autóba, és arcon ütötte. Ő ezután szállt ki az autóból, ahol mindkét zenész nekiesett – idézte a férfi által elmondottakat a Propeller.hu.

A műsorban Benkő is megszólalt: szerinte rengetegszer hívták a diszpécsert, hogy hol van már az autó, alkoholt pedig egyikük sem fogyasztott. Az autóba elmondása szerint a dobos hajolt be, a taxis ekkor törte el az orrát. (A Morning Show a taxis és Benkő beszámolóját is tartalmazó adását ezen a linken hallgathatja meg.)

A múlt hét közepén este szintén egy taxissal volt összetűzése Szilágyi Károly egykori BKV- és Budapest Airport-szóvivőnek. A kerékpárral közlekedő Szilágyit egy felbőszült taxis a járdán üldözte, majd a falnak szorította, és a földön rugdosta