A taxitársaság a sofőrnek hisz

2014.07.22. 09:02 Módosítva: 2014.07.22. 09:02

Pásztor György, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója a Borsnak azt mondta, hisznek H. Zoltán sofőrjüknek, aki vasárnap megverte az Omega együttes két tagját. A sofőr azt mondja, nem ő ütött először. Pásztor szerint nem rúgják ki, és máshogy sem büntetik meg. Tovább dolgozhat, kiállnak mellette.

Pásztor a Blikknek is nyilatkozott. Nekik arról beszélt, hogy 23 éve vannak a piacon, és ez alatt az idő alatt soha nem fordult elő hasonló eset, a munkatársai ellen még csak soha nem is érkezett ilyen panasz. Azt mondja, a rendőrség már megkereste a sofőrt, és a diszpécserszolgálat hangfelvételeit is átadták a nyomozóknak.

Benkő László és Debreczeni Ferenc továbbra is kitart amellett, hogy a taxis verte meg őket. Azt mondják, miután elmondták a taxisnak, hogy ennyi késés után inkább nem kérik az autót, a sofőr lebuzizta őket, és máris ütött az ablakon keresztül. Két szemtanújuk is van: a basszusgitárosuk, Szöllősi Kati, és egy George nevű angol énekes. Benkőnek egyébként megsérült a jobb keze, most mankóval jár. Debreczeninek megzúzódott a keze, és betört az orra. Benkő László megmutatta a sérüléseit a Borsnak, a kép szerint elég csúnyán megsérült.

Tarlós Benkőéknek hisz, áttekintik a taxisrendeletet

„Nehezen hiszem el, hogy a 71 éves Benkő László, aki az utóbbi 50 évben nemigen verekedett [...], komolyan vehető módon veszélyeztethette volna a fiatal és kigyúrt taxis élet- és vagyonbiztonságát” – írta egy kedd reggeli közleményben a főpolgármester.

Tarlós István szerint valószínűleg a taxisok többsége sem ért azzal egyet, hogy egyes taxisok „egyszerűsített eljárások keretében fegyelmezik a társadalmat”. Azt mondja, korábbi ígéretükhöz híven ősszel áttekintik az új taxisrendelet tapasztalatait a taxisok képviselőivel. Alapvetően azonban nem gondolja, hogy a bűncselekményekkel az önkormányzatnak kellene foglalkoznia, mert az ilyesmi a büntető törvénykönyv dolga.