Ötven alkalmi munkás került kórházba égési sérülésekkel

2014.07.23. 22:05 Módosítva: 2014.07.23. 22:15

Égési sérülésekkel került ötven ember kórházba, az alkalmi munkások zellert gyomláltak egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetben - írta meg szerda este a Délmagyar.hu.

A munkásokat a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján ápolják, az asszonyok sírtak a fájdalomtól.

"Busszal vittek a földhöz, az egész napért 4500 forintot kaptunk. Kézzel gyomláltuk a zellert" – mondta a lapnak Mari.

Az alkalmi munkásokat a Csongrád megyei Baksról vitték egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei kertészetbe, ahol szombaton és vasárnap dolgoztak, és hétfőre valamennyiükön fájdalmas, feszülő hólyagok keletkeztek. Egy bőrgyógyász a portálnak azt mondta: a növény a napfény hatására az égéshez hasonló bőrgyulladást okoz.

A Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika megerősítette, hogy sok beteget kezelnek fitofotodermatitisszel, ami akkor alakul ki, ha bizonyos növények - ilyenek a zeller, a petrezselyem, a citrusfélék, a sárgarépa, a füge, valamint egyes ernyősvirágzatú fűfélék - napozás után a bőrrel érintkeznek.

A pórul járt romák az „Elszalasztott 1000 év" Csongrád Megyei Független Cigány Érdekvédelmi Szervezet Közhasznú Egyesülethez fordultak. Azt mondták, senki sem figyelmeztette őket arra, hogy a zeller levele a tűző napon ilyen durva bőrsérüléseket okoz.