Benkőék békülni akarnak a brutális taxissal

2014.07.24. 07:20

Meghallgattuk a felvételt és arra a következtetésre jutottunk, hogy egyik félnek sem lenne hasznára, ha ez a hanganyag a nyilvánosság elé kerülne. Nekünk is kellemetlen, de a másik fél sem jönne ki jól ebből. Most úgy tűnik, hogy közelednek egymáshoz a felek

nyilatkozta a Borsnak annak a taxitársaságnak a vezetője, amelynek egyik sofőrje vasárnap brutálisan megverte az Omega zenekar két tagját: Benkő László billentyűst és Debreczeni Ferenc dobost. A 71 éves Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája zúzódott meg, a 66 éves Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. A két zenészt mentővel vitték kórházba.

A lap az eset után elkérte a taxitársaságtól − amelynek még engedélye sincs − a diszpécser és Benkőék közt vasárnap hajnalban rögzített beszélgetést. A társaság vezetője először azt mondta, hogy odaadja, majd miután meghallgatták jobbnak látta, ha a felvétel nem kerül nyilvánosságra.

Benkőék verziója szerint a zenészek vasárnap autót hívtak, de nagyon sokat kellett várniuk. Már 25-30 perc is eltelt, ezért újra hívták a diszpécsert. Épp ekkor ért oda viszont az először hívott taxi. Neki azt mondták, köszönik, ilyen késéssel már nem kérik az autót, lesz másik. Az autóból ekkor kiszállt a 30 év körüli taxis és megütötte Debreczenit. Benkő segíteni akart neki, de az erős testfelépítésű taxis az ő kezét és lábát is kicsavarta.

Debreczeni Ferenc és Benkő László
Debreczeni Ferenc és Benkő László
Fotó: Zih Zsolt / MTI

Ehhez képest a taxis szerint Benkő nem volt józan, és az autóba behajolva kifogásolta a 20 perces várakozást. A taxisofőr szerint Benkő megpróbált beütni az autóba, és arcon ütötte. Ő ezután szállt ki az autóból, ahol mindkét zenész nekiesett.

Közben a Blikk megkérdezte az eset egyetlen szemtanúját, Benkőék zenésztársát, Szöllössy Katit, aki szerint egy kortyot sem ittak: nem csak a hőség miatt, hanem mert zenélni sem tudnának úgy.

Az ügyben megszólalt Tarlós István főpolgármester is. És nem is akárhogyan!!